Noua direcție Nokia, În viziunea analiștilor: FĂRĂ Symbian, poate cu Android și WP7

1.983 ori
<b>Noua direcție Nokia, În viziunea analiștilor: FĂRĂ Symbian, poate cu Android și WP7</b>Noul CEO Nokia, Stephen Elop va participa la o întrunire cu analiști economici peste o lună, aceasta având loc la Londra și urmând să decidă direcția pe care compania finlandeză o va urma. și strategia producătorului de handseturi va fi...

Noul CEO Nokia, Stephen Elop va participa la o întrunire cu analiști economici peste o lună, aceasta având loc la Londra și urmând să decidă direcția pe care compania finlandeză o va urma. și strategia producătorului de handseturi va fi discutată și au apărut deja câteva opțiuni cu privire la viitorul acestui brand.

Analistul T. Michael Walkley, de la Canaccord Genuity are 4 variante pentru Nokia, 3 care implică renunțarea la Symbian și una care presupune păstrarea sa și a lui MeeGo drept platforme principale. Aceasta este prima opțiune pentru finlandezi, care presupune folsoirea lui Symbian pe terminale low-end și mid-end, în vreme ce MeeGo va fi păstrat pentru smartphone-uri high end.

O astfel de direcție ar fi păguboasă pentru Nokia, care ar fi depășită în curând de producătorii de terminale Android, Samsung râvnind deja la postul de cel mai mare producător de telefoane mobile din lume. Opțiunea numărul 2 ar fi renunțarea la Symbian și concentrarea tuturor resurselor pentru dezvoltarea lui MeeGo.

Apoi există și varianta adoptării lui Android pe terminalele Nokia high end, în vreme ce Symbian dispare din peisaj, dar aici apare riscul plafonării brandului, având în vedere că există numeroase companii care produc handseturi Android. în cele din urmă, opțiunea numărul 4 aduce în discuție adoptarea lui Windows Phone 7 și renunțarea la Symbian. Expertul Walkley o preferă pe aceasta cel mai mult, deoarece Stephen Elop a fost director la Microsoft, iar legăturile dintre Nokia și gigantul din Redmond există deja.

WP7 este încă la început, în vreme ce viitorul Nokia este și el în fașă, iar suportul financiar al celor de la MS are darul de a fi "nelimitat"... Indiferent de direcția pe care Nokia o alege, renunțarea la Symbian pare iminentă și dacă o văd specialiștii, trebuie să o vadă și oficialii companiei, nu-i așa?

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×