Noul CEO Sony, Kaz Hirai prezintă strategia One Sony pentru revenirea companiei

899 ori
<b>Noul CEO Sony, Kaz Hirai prezintă strategia One Sony pentru revenirea companiei</b>După cum știți, Sony are probleme destul de mari, pregătindu-se să anunțe pierderi de aproape 7 miliarde de dolari pe 2011. în plus cu câteva zile în urmă au fost anunțate și concedieri, Sony pierzând 6% din forța de muncă la nivel global,...

După cum știți, Sony are probleme destul de mari, pregătindu-se să anunțe pierderi de aproape 7 miliarde de dolari pe 2011. în plus cu câteva zile în urmă au fost anunțate și concedieri, Sony pierzând 6% din forța de muncă la nivel global, adică 10.000 de persoane.

Cu câteva ore în urmă a avut loc o conferință de presă la biroul principal Sony din Tokyo, în cadrul căreia noul CEO Kazuo Hirai a explicat ce presupune noua strategie "One Sony". Hirai a afirmat căia foarte în serios pierderile de miliarde de dolari și el considera că pentru a întări firma pe care o conduce, strategia ideală este axarea pe segmentele care încă merg bine. Acestea sunt cel de gaming, telefonie mobilă și imagine digitală, plus posibilitatea de a restructura și îmbunătăți segmentul de televizoare, care e o mare gaură în buget pentru Sony de ceva vreme.

Noul CEO își pune încrederea în noile aparate foto și video, deși zona de camere point and shoot va cunoaște o scădere în perioada următoare, din cauza camerelor performante de pe smartphone-uri. în ce privește segmentul mobil, reorganizarea Sony va aduce tabletele, telefoanele și computerele Vaio într-o singură divizie. Astfel, o singură echipă de cercetare și design se va ocupa atât de tablete, cât și de telefoane și laptopuri Vaio, sub conducerea lui Kunimasa Suzuki. El va fi CEO Sony Mobile și va decide viitorul Xperia, ceea ce ne interesează pe noi la Mobilissimo.ro cel mai mult.

O altă idee a celor de la Sony este să scadă din timpul dintre dezvoltarea produselor și lansarea lor cu 50%. Hirai, considerat tăticul consolei PlayStation intenționează să extindă zona de gaming, să ofere mai multe jocuri spre download și să extinda și suportul PlayStation Suite pe mai multe terminale. Va reuși Sony să iasă din această pasă proastă sau se va adânci criza?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×