Noul chip quad core ST-Ericsson NovaThor consuma cu 50% mai puțin decât rivalii săi

Autor:  | Publicat în:  ST-Ericsson 874 ori
<b>Noul chip quad core ST-Ericsson NovaThor consuma cu 50% mai puțin decât rivalii săi</b>Nu doar Qualcomm și Nvidia au anunțat noi procesoare în această perioadă, ci și ST-Ericsson, care pregătește o nouă generație de chipuri NovaThor. Vă reamintesc că Qualcomm a prezentat noile Snapdragon 600 și 800, în vreme ce Nvidia a...

Nu doar Qualcomm și Nvidia au anunțat noi procesoare în această perioadă, ci și ST-Ericsson, care pregătește o nouă generație de chipuri NovaThor. Vă reamintesc că Qualcomm a prezentat noile Snapdragon 600 și 800, în vreme ce Nvidia a prezentat Tegra 4. ST-Ericsson și noul său NovaThor promit o scădere cu 50% a consumului de energie.

în 2012 marii jucători pe piața de procesoare de mobil și tableta au fost Nvidia, Qualcomm și Samsung, cu al său Exynos. Texas Instruments nu a putut concura cu acești rivali și în afară de Amazon și ale sale modele Kindle Fire, nu cred că mai are clienți mari. ST-Ericsson NovaThor L8580 este un nou venit quad core, cu 4 core-uri Cortex A9 care pot atinge până la 2.5 GHz. Acest chip va consuma doar 0.6 V în vreme ce efectuează sarcini de zi cu zi.

Printr-un mod "low power" se ajunge ca acest chip să consume cu 50% mai puțină energie decât concurența. Acest SoC folosește un GPU PowerVR SGX544 de la Imagination Technologies, la 600 MHz și cu suport pentru display-uri cu rezoluții de 1920 x 1200 pixeli. Noul NovaThor aduce și modem LTE încorporat. Evident, acest Cortex A9 nu se compară cu noile modele Cortex A15, dar măcar e pe drumul cel bun.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×