Noul iPad se numește "Noul iPad"! Despre un eveniment bine realizat, cu tableta nouă Apple, dar branding prost (specificații iPad 3)!

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.327 ori
<b>Noul iPad se numește "Noul iPad"! Despre un eveniment bine realizat, cu tableta nouă Apple, dar branding prost (specificații iPad 3)!</b>Oricât de șocant ar partea, noul iPad anunțat astăzi de Apple are un nume... neinspirat, dacă e să fiu blând. Aflați că tableta poartă numele de "Noul iPad" (The New iPad), în ciuda faptului că mai toate speculațiile îl prezentau drept iPad...

Oricât de șocant ar partea, noul iPad anunțat astăzi de Apple are un nume... neinspirat, dacă e să fiu blând. Aflați că tableta poartă numele de "Noul iPad" (The New iPad), în ciuda faptului că mai toate speculațiile îl prezentau drept iPad 3 sau iPad HD. Avem de-a face cu o tabletă cu ecran Retina, cu rezoluție de 2048 x 1536 pixeli și cu o surpriză, conectivitatea LTE.

Device-ul păstrează diagonală de 9.7 inch, dar oferă acum un ecran de 264 ppi, la nivel Retina Display, panoul de pe noul iPad oferind 3.1 milioane de pixeli. Apple ne-a informat și că noul procesor, adică A5X vine însoțit de un procesor grafic quad core și că per total noul CPU oferă de performanțe de 4 ori mai mari decât Tegra 3. Tableta vine și cu o cameră iSight de 5 megapixeli, cu o lentilă cu 5 elemente și senzor cu iluminare de top. Dar haideți să o luăm încet, să nu ne repezim la specificații... Eveniemntul Apple a început astăzi la ora României 20:00 și l-a adus pe scenă pe Tim Cook actualul CEO Apple care ne-a vorbit ca de obicei despre creșterea Apple, dar și despre epoca post-PC.

Cu această ocazie am aflat că Apple are acum 362 de reprezentanțe, care au adus 110 milioane de vizitatori în trimestrul 4 al anului trecut. Am mai aflat și că Apple a vândut 62 de milioane de terminale iOS în același ultim trimestru, iar Tim Cook a profitat ocazie pentru a anunțat Siri în japoneză, ca funcție din iOS 5.1, disponibil de azi. Un alt punct cheie al prezentării, în afară de lansarea lui "iPad cel nou" a fost introducerea conținuturilor 1080p în iTunes și un Apple TV cu interfața upgradata.

AppStore

Când Cook a trecut la iPad-uri, am descoperit că Apple a vândut mai multe tablete în trimestrul 4 al anului trecut decât orice alt producător de PC-uri a vândut computere! și apoi a fost prezentată nouă tableta, au început să curgă infromatiile și prezentările. Am aflat spre exemplu că device-ul oferă o saturare cu 44% mai bună, în cazul ecranului, că noua camera de 5 megapixeli filmează 1080p, avem autofocus și balans de alb, plus detectare facială.

Noul iPad vine și cu dictare vocală, activabilă printr-un buton de pe tastatura virtuală. în ce privește conectivitatea, avem acum la dispoziție 4G LTE, pentru viteze de până la 73 Mbps, se pare. Terminalul măsoară 9.4 mm grosime, cântărește 635 de grame și vine cu o baterie care rezistă la 10 ore de funcționare normală și atinge 9 ore de funcționare cu conexiunea 4G. Ce ne interesează pe noi este că iPad Cel Nou vine în România pe 23 martie și că vom avea și un nou joc Infinity Blade, dacă sunteți pasionați de acest titlu de pe iOS.

Retina display iPad

O altă veste bună este că iPad 2 va costa 399 de dolari în varianta de bază, în vreme ce noul iPad va costa 499 de dolari, încă o dată în varianta de bază. Lăsând la o parte toate dotările de ultimă oră, bateria rezistentă, conexiunea LTE și noul GPU... ce părere aveți despre acest nume incredibil de neinspirat? Noul iPad? Credeți că se va schimba în cazul următorului venit? Sau este o întreagă strategie în spatele său?

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×