NVIDIA atinge venituri record, de 1.20 miliarde de dolari pentru trimestrul 3; Tegra 3 și GPU-ul Kepler sunt "de vină"

821 ori
<b>NVIDIA atinge venituri record, de 1.20 miliarde de dolari pentru trimestrul 3; Tegra 3 și GPU-ul Kepler sunt "de vină"</b>După cum au prezis și analiștii, Nvidia a avut în trimestru 3 strălucit, ajungând la venituri de 1.20 de miliarde de dolari, cu 15.3% mai mari decât în trimestrul 2 și cu 12.9% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut. Profiturile...

După cum au prezis și analiștii, Nvidia a avut în trimestru 3 strălucit, ajungând la venituri de 1.20 de miliarde de dolari, cu 15.3% mai mari decât în trimestrul 2 și cu 12.9% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut. Profiturile companiei au crescut la rândul lor, la 209.1 milioane, dar care sunt produsele care au dus la acest succes?

Ei bine, e vorba de chipsetul Tegra 3, inclus pe o multitudine de terminale, de la popularul Nexus 7, la HTC One X, LG Optimus 4X HD, tableta Windows RT ASUS Vivo Tab RT sau tableta Sony Xperia Tablet S. Divizia Consumer Products de la Nvidia include familia de produse Tegra, dar și alt hardware, iar această divizie a înregistrat o creștere de 27.6% a veniturilor în ultimul trimestru.

în ciuda predicțiilor analiștilor cu privire la scăderea pieței PC, zona de GPU-uri de la Nvidia a înregistrat venituri cu 10% mai mari datorită produselor Kepler. Asta și pe fondul prețurilor mai accesibile și a veniturilor mai mari aduse de notebook-uri. Pentru trimestrul 4 Nvidia se așteaptă la venituri între 1.025 miliarde și 1.175 miliarde, ceea ce ar fi bizar (fiind mai mic decat Q3), deoarece acest trimestru include și Crăciunul și ne așteptam a vânzări mari de terminale Tegra 3. De remarcat și faptul că în comunicatul de presă Nvidia subliniaza efectul pe care tableta Microsoft Surface RT îl va avea asupra veniturilor sale, deci aici se vede importanta noului produs.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×