Nvidia Tegra 2, putere dubla pentru smartphone-uri in 2010

Autor:  | Publicat în:  NVIDIA 1.364 ori
<b>Nvidia Tegra 2, putere dubla pentru smartphone-uri in 2010</b>Nvidia si-a pus sperante mari in platforma Tegra, familia de produse system on a chip a companiei nefiind succesul scontat de producatorul de solutii grafice. Problemele au fost cauzate de amanari ale lansarilor terminalelor bazate pe Tegra si de numarul...

Nvidia si-a pus sperante mari in platforma Tegra, familia de produse system on a chip a companiei nefiind succesul scontat de producatorul de solutii grafice. Problemele au fost cauzate de amanari ale lansarilor terminalelor bazate pe Tegra si de numarul mic de gadgeturi care folosec aceasta solutie. Iata ca acum Nvidia se pregateste sa lanseze urmasul platformei, Tegra 2.

Nvidia Tegra 2 va fi anuntat in ianuarie, in cadrul CES 2010, iar primele terminale bazate pe aceasta platforma vor fi lansate anul viitor. Printre produsele ce vor folosi noua solutie se vor numara tableturi, smartbook-uri, netbook-uri, MID-uri (in prima jumatate a anului), respectiv smartphone-uri (in a doua jumatate a anului).

Nu avem prea multe informatii despre Tegra 2, dar din cate afirma oficialii Nvidia, noua generatie system on a chip va fi de cel putin 2 ori mai puternica decat predecesorul sau. Aceasta solutie va integra un procesor ARM dual core, plus o tehnologie grafica impresionanta. De asemenea, Tegra 2 va folosi o memorie mai rapida si va veni cu numeroase alte imbunatatiri, cum ar fi tehnologia de procesare bazata pe chipuri de 40 nm.

Cel mai celebru produs bazat pe platforma Tegra de pana acum este playerul Microsoft Zune HD si ramane de vazut ce alte produse de acest gen vor mai fi disponibile din 2010.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×