O operă de artă mai actuală ca niciodată: statuia unui băiat vorbind la telefon în Piaţa Libertăţii din Timişoara

2.132 ori
<b>O operă de artă mai actuală ca niciodată: statuia unui băiat vorbind la telefon în Piaţa Libertăţii din Timişoara</b>Artă urbană modernă are darul de a reflecta tarele şi problemele societăţii actuale, dar şi evoluţia acesteia. Astfel nu ar trebui să ne mire că vedem statui cu laptopuri, tablete sau telefoane incluse, cum e şi cazul celei de mai jos. &nbsp; E...

Artă urbană modernă are darul de a reflecta tarele şi problemele societăţii actuale, dar şi evoluţia acesteia. Astfel nu ar trebui să ne mire că vedem statui cu laptopuri, tablete sau telefoane incluse, cum e şi cazul celei de mai jos.

E vorba despre o statuie plasată în Timişoara, în Piaţa Libertaţii, cu un băiat stilizat din bronz, care mimează gestul vorbitului la telefon. Sau într-o altă interpretare, i-ar spune unei fete "sună-mă". Lucrarea din bronz poartă numele de "De-a telefonul" şi aparţine artistului Bogdan Raţă, autorităţile definind sculptura sub temele "comunicarea, jocul, copilăria ca metaforă a viitorului, contemporaneitatea".

O operă de artă mai actuală ca niciodată: statuia unui băiat vorbind la telefon în Piaţa Libertăţii din Timişoara

Şi că orice băiat/mândru de telefonul lui şi aşteptând să fie sunat de domnişoare, subiectul e gol pe dinăuntru, după cum arată cele spaţii din corpul său. Probabil că în acest ritm o să vedem în curând statui din bronz cu modele iPhone sau Allview, stilizate şi ele cumva încât să pară mai "artsy" şi să apeleze la simţul mai mult sau mai puţin estetic al fiecăruia.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×