RCS & RDS este amendată cu suma de 10.000 lei pe fondul refuzului de portare a unui număr din altă rețea

2.572 ori
<b>RCS & RDS este amendată cu suma de 10.000 lei pe fondul refuzului de portare a unui număr din altă rețea</b>După cum aflăm astăzi prin intermediul celor de la HotNews.ro, operatorul RCS&RDS a fost amendat luna trecută pe seama refuzului unei cereri de portări în propria rețea. Utilizatorul căruia i-a fost refuzată cererea de portare de la un număr de abonament

Termenul de portare a fost introdus și la noi în țară de o bună perioadă de timp, modalitate prin care utilizatorul unei rețele de telefonie mobile poate alege transferul numărului către o altă rețea, pe seama unor beneficii și prețuri mai bune. Din câte se pare, nu totul merge ca la carte în acest proces, după cum aflăm astăzi.

Prin intermediul celor de la HotNews.ro aflăm că luna trecută operatorul RCS & RDS a fost amendat cu 10.000 lei pe fondul refuzării de portare a unui număr din altă rețea. Aparent, operatorul a refuzat portarea pe cartelă în propria rețea, a unui număr ce funcțiONA pe bază de abonament într-o altă rețea mobilă disponibilă pe piață.

Acest lucru a ieșit la iveală odată cu o reclamație depusă de către un client căruia i-a fost refuzată cererea de portare. Mai apoi, inspectorii ANCOM au realizat o acțiune de control, și astfel descoperit că într-adevăr operatorul a refuzat cererea - fapt ce reprezintă o încălcare a drepturilor utilizatorilor și se sancționează contravențional.

Oficialii RCS&RDS au venit și cu o declarație oficială, menționând următoarele: "Compania RCS & RDS respectă condițiile stabilite de către Autoritatea Națională pentru reglementare în Comunicații și acceptă cererile de portare în/din rețeaua fixă si mobilă, chiar dacă utilizatorul solicită trecerea de la abonament la cartelă preplatită. Sancțiunea primită a fost ca urmare a unei situații neplăcute cu care s-a confruntat un client într-un punct de prezență al companiei, pentru care ne cerem scuze."

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×