Iată impresiile formate despre tableta UTOK Hello 7Q LTE după 2 săptămâni de utilizare

717 ori
<b>Iată impresiile formate despre tableta UTOK Hello 7Q LTE după 2 săptămâni de utilizare</b>După unboxing-ul și preview-ul tabletei UTOK Hello 7Q LTE pe care vi l-am prezentat la sf&acirc;rșitul lunii noiembrie, astăzi vine r&acirc;ndul unui nou articol despre device-ul primit &icirc;n teste. &Icirc;n r&acirc;ndurile de mai jos veți regăsi...

După unboxing-ul și preview-ul tabletei UTOK Hello 7Q LTE pe care vil-am prezentatla sfârșitul lunii noiembrie, astăzi vine rândul unui nou articol despre device-ul primit în teste. În rândurile de mai jos veți regăsi o serie de impresii formate despre această tabletă după o perioadă de 2 săptămâni în care am folosit-o pentru diverse task-uri.

Design

Cum tableta de față vine cu un display de 7 inch, avem de-a face cu un terminal compact, unul ușor de utilizat cu o singură mână, feature ce poate fi un element de luat în calcul la achiziție. De asemenea, capacul din spate sosește cu o textură specială prin care praful, amprentele, dar și zgârieturile sunt ținute deoparte.

Un lucru ce poate fi totuși deranjant, este acela că panoul frontal al tabletei beneficiază de muchii puțin ascuțite. În schimb, marginile din jurul ecranului sunt destul de bine raportate la dimensiuni, oferind o experiență plăcută de utilizare.

Hardware

După cum știți deja, UTOK Hello 7Q LTE sosește cu un display IPS de 7 inch cu rezoluție 1024 x 600 pixeli, cu un procesor quad-core Mediatek MT8735M de 1.0 GHz, dar și cu 1 GB memorie RAM. Deși cantitatea de memorie RAM și procesorul, par a fi modeste, tableta se descurcă de minune la navigarea printre aplicații, browser, playback audio/video, ba chiar și prin unele jocuri din Google Play.

Avem 8 GB de stocare, dar și un slot pentru carduri microSD în cazul în care dorim extinderea memoriei pentru fotografii, aplicații sau materiale video. Nici partea de conectivitate nu este lăsată deoparte, această tabletă oferind WiFi, Bluetooth 4.0, un port microUSB v2.0, jack audio 3.5 mm, și suport 4G LTE + slot dual-SIM.

Această din urmă dotare ne oferă posibilitatea de a utiliza o conexiune de date pentru accesul la internet, dar și funcția de apelare, respectiv mesagerie. Avem parte de o cameră foto principală de 2 megapixeli, una ce nu promite fotografii de calitate din păcate. Un senzor frontal VGA se află de asemenea la pachet.

Bateria este o unitate acceptabilă, una de 2800 mAh ce promite aproximativ 5 ore de autonomie de playback video la rezoluție HD. În perioada ce am folosit-o, tableta a rezistat și câteva zile fără a fi încărcată. În mare parte, am utilizat tableta pentru browsing web, funcții sociale, gaming ocazional și YouTube.

Software

UTOK Hello 7Q LTE vine la pachet cu Android 5.1 Lollipop, versiune aproape stock ce aduce doar câteva funcții integrate de către companie. Avem la dispoziție o serie de aplicații pre-instalate printre cele mai interesante numărându-se următoarele: Radio FM, Backup & Reset, Dropbox, Elefant Reader, iabilet.ro, Seenow HD, și Zonga.

Cei de la UTOK vin și cu o ofertă specială la achiziția acestei tablete, ce constă în abonamente pe o lună pentru Seenow HD, Zonga + 100 cărți gratuite Elefant.

Concluzii

Per total, consider tableta UTOK Hello 7Q LTE drept o achiziție înțeleaptă, mai ales prin prisma prețului de doar 399 lei. Pentru această sumă primim un device de 7 inch numai bun de luat în geantă, unul cu hardware suficient de bun pentru a oferi o experiență de utilizare plăcută, fără lag, dar și conectivitate 4G LTE la purtător. Tot la capitolul puncte pro aș include și cadoul oferit de UTOK ce constă în cartela Orange cu 2 GB trafic, respectiv abonamentele pe o lună la Seenow și Zonga. Ce nu mi-a plăcut în schimb, a fost rezoluția mică a display-ului de doar 1024 x 600 pixeli, dar și muchiile ascuțite ale panoului frontal.

Toate aceste neajunsuri pot fi trecute cu vederea dacă luăm în calcul conectivitatea 4G LTE inclusă pe tabletă, experiența lipsită de lag, dar și dimensiunile sale compacte. De asemenea, și prețul redus reprezintă un adevărat punct forte.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×