O zi de lucru cu Asus Transformer

2.829 ori
<b>O zi de lucru cu Asus Transformer</b>Am incercat pe parcursul unei zile sa accesez partea de internet si sa comunic sau scriu prin intermediul unei tablete polivalente cum se lauda a fi Asus Transformer. Sesizati ca lipsesc diacriticele si nu am gasit o solutie care sa lucreze cu tastatura...

Am incercat pe parcursul unei zile sa accesez partea de internet si sa comunic sau scriu prin intermediul unei tablete polivalente cum se lauda a fi Asus Transformer. Sesizati ca lipsesc diacriticele si nu am gasit o solutie care sa lucreze cu tastatura suplimentara ce transforma ad-hoc Transformer intr-un netbook. Pentru a parcurge intreaga zi cu bine am instalat dinainte o serie de aplicatii pe care le folosesc in mod uzual. Android Market reuneste peste 250.000 de aplicatii si aveti de unde alege.

1. Google Reader - sunt reunite site-urile si blogurile pe care le urmaresc, iar in majoritate sunt legate de telefoane mobile, tablete, social media, gadgets.
2. Google Docs - de aici incep o parte din postarile mele si toate cele ce apar pe mobilissimo.ro
3. Twitter - folosesc aplicatia oficiala. As fi adaugat si facebook, dar nu mi se permite logarea prin intermediul aplicatiei din Market. Nu am idee de ce se comporta astfel si am renuntat la a mai accesa facebook de pe telefoanele sau tabletele cu Android. Puneam si Google +, dar nu este vizibila in Android Market pe plan local.

Am pornit tableta si din start observ cat de putin imi ocupa pe birou. Autonomia este suplimentata de tastatura ce aduce si un acumulator. Biroul pare gol si nu zici ca avem o tableta ci un netbook de 10 inch. Nimic nu reliefeaza prezenta unei tablete cu dock station. Tastatura are si touch, dar prin portul ubs 2.0 pe care il contine am reusit sa conectez Arc Touch-ul fara probleme. Se misca mai greoi ca pe un calculator, dar util cand faci scroll prin pagini.

O zi de lucru cu Asus Transformer

Se scrie relativ usor, dar este nevoie de un scurt timp de acomodare. Tastatura este micuta. Eu sunt invatat sa ma adaptez repede. Am testat de la netbookuri de 10 inch pana la laptopuri de 17 inch si mi-a trecut degetele peste o suma de modele. Cert este ca tastatura lui Asus Transformer este de calitate, dar este micuta si de aici izvorasc unele neajunsuri. Touchpadul este o bucurie si aduce functionalitate sporita. Face ca sa uit de utilizarea lui Arc Touch.

In browsing se descurca exemplar si asta gratie tehnologiei Tegra 2 patentata de Nvidia. Procesorul dual-core la 1 GHz si cei 1 GB de RAM fac ca Transformer sa se miste fulgerator in incarcarea paginilor web. Controlul cu degetele este cel mai placut. Socializarea via twitter decurge in conditii normale, desi sunt obisnuit sa am totul sub capota, cu ghilimele de rigoare, Chrome.

Deschid docs si imi dau seama ca aplicatia din Market nu se compara cu serviciul omonim furnizat pe desktop. As putea intra din browser, insa merge si docs din Market pentru o zi.
Detasez tableta de tastatura si trec la o serie de jocuri. Sunt putine optimizate pentru Tegra 2 si HoneyComb si sper ca pe viitor sa se anime spre binele lor. Apropo, iPad 2 are peste 100.000 de aplicati optimizate pentru rezolutia sa.

Se poate lucra pe Transformer zi de zi, dar unele sarcini sunt mai greu de dus la capat. Pentru un display mai mare puteti sa o conectati via HDMI la un monitor. Ar fi o algere inspirata in dauna unui netbook oferind un plus de versatilitate - tastatura se poate detasa si navigatia cu ajutorul degetelor intr-un mod intuitiv pe un ecran capacitiv de 10.1 inch.

Autonomia oferita de Transformer cu bateria de 24 Wh si cu tastatura a depasit 8 ore - un record in domeniu. Doar iPad 2 mai are un consum de energie la fel de bine pus la punct.
Tableta Asus se descurca excelent si merita suma investita. Trebuie achizitionata si tastatura suplimentara spre a va bucura de ea la maxim ca autonomie si usurinta in scris. Vorbim de o alternativa viabila la iPad si acest lucru nu poate fi negat de niciun carcotas.

Il puteti cumpara de la  evoMAG.ro, la pretul de 1.799 lei.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×