Ocean este un server portabil cu mărimea unui smartphone, preţ de 149 dolari şi alimentare pe baterie

Autor:  | Publicat în:  Gadgets 992 ori
<b>Ocean este un server portabil cu mărimea unui smartphone, preţ de 149 dolari şi alimentare pe baterie</b>Ne-am obişnuit să umblăm cu capacităţi ridicate de stocare &icirc;n buzunare sau geantă, dar mai nou putem lua cu noi şi un server care are dimensiuni similare cu un smartphone. E vorba despre Ocean, un server compact care costă doar 149 de...

Ne-am obişnuit să umblăm cu capacităţi ridicate de stocare în buzunare sau geantă, dar mai nou putem lua cu noi şi un server care are dimensiuni similare cu un smartphone. E vorba despre Ocean, un server compact care costă doar 149 de dolari.

Acest device este un server de buzunar, cu un procesor dual core ARM Cortex A7 de 1 GHz, 1 GB RAM şi o baterie de 4200 mAh. Gadgetul vine cu suport WiFi şi Bluetooth şi poate fi utilizat până la 2 zile fără încărcare. Vine cu varianta de Linux Debian 8.1 Jessie şi e destul de puternic încât să ruleze un web server Node.js.

Ocean este un server portabil cu mărimea unui smartphone, preţ de 149 dolari şi alimentare pe baterie

În plus, mai vine şi cu suport pentru Ubuntu, Raspbian, Android şi alte sisteme de operare. Preţul menţionat mai sus se aplică pentru versiunea de 16 GB, iar serverul vine şi cu un port full USB şi un micro USB pentru încărcare. Ocean a fost creat de către iCracked, o firmă cunoscută pentru reparaţii de modele iPhone, vânzări şi cumpărari de astfel de handseturi.

Ocean server portabil

Iniţial gadgetul era folosit ca un tool de diagnostic. Ocean cântăreşte 170 de grame şi măsoară 12.7 mm în grosime.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×