OnePlus şi Meizu prinse umflând scorurile din benchmark-uri pentru modelele OnePlus 3T şi Meizu Pro 6

2.542 ori
<b>OnePlus şi Meizu prinse umflând scorurile din benchmark-uri pentru modelele OnePlus 3T şi Meizu Pro 6</b>Moda de a trișa în cadrul testelor benchmark-uri nu este deloc nouă printre producătorii de smartphone-uri, iar astăzi aflăm detalii despre un nou astfel de caz ce implică OnePlus și Meizu. Cele două companii ar fi modificat scorul pe care smartphone-uril

Umflarea scorurilor din benchmark-uri nu a fost inventată ieri, dar credeam că măcar în 2016-2017 nu se mai practică, după ce Samsung fusese penalizată pentru astfel de artificii. Mai nou Meizu şi OnePlus au fost prinşi umblând la comportamentul telefoanelor în testele sintetice.

OnePlus 3T

Modelele vizate sunt Meizu Pro 6 şi OnePlus 3T, care şi-au modificat performanța detectând că rulează benchmark-uri. În imaginea de mai sus vedeţi diferenţa dintre rularea lui GeekBench pe OnePlus 3T în varianta normală şi apoi cu un build nemodificat încât să detecteze testul. Diferenţa e destul de mare între scoruri, CPU-ul fiind împins la performanțe maxime atunci când e folosit softul modificat.

OnePlus a răspuns acuzaţiilor în modul următor:

"Pentru a oferi utilizatorilor o experienţă mai bună în aplicaţii şi jocuri ce consumă multe resurse, mai ales în cele cu grafică high end, am implementat anumite mecanisme în build-urile Nougat şi community pentru a face procesorul să ruleze mai agresiv. Mecanismul declanşator al acestui procedeu nu va mai fi prezent pe build-urile OxygenOS de pe OnePlus 3 şi OnePlus 3T".

Cei de la GeekBench şi XDA au realizat testele pentru a demasca trişorii, iar Meizu nu a reacţionat deocamdată. De obicei vă sfătuim să priviţi cu precauţie rezultatele benchmark-urilor, pentru că se mai întâmplă şi astfel de măsluiri, deşi credeam că practica nu mai e la modă totuși.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×