Opera primeşte o ofertă de achiziţie a actiunilor de 1.2 miliarde de dolari de la Qihoo 360 şi alte firme din China

Autor:  | Publicat în:  Opera 707 ori
<b>Opera primeşte o ofertă de achiziţie a actiunilor de 1.2 miliarde de dolari de la Qihoo 360 şi alte firme din China</b>Opera şi-a pierdut puţin din relevanţă &icirc;n ultimii ani, pe măsură ce restul browserelor au evoluat la capitolul securitate, viteza şi mai nou AdBlock, dar răm&acirc;ne popular prin tehnologia sa de comprimare a datelor. Ei bine, Opera a...

Opera şi-a pierdut puţin din relevanţă în ultimii ani, pe măsură ce restul browserelor au evoluat la capitolul securitate, viteza şi mai nou AdBlock, dar rămâne popular prin tehnologia sa de comprimare a datelor. Ei bine, Opera a primit o ofertă de 1.2 miliarde de dolari de la un consorţiu chinez, care doreste cumpararea unui pachet majoritar de actiuni.

Consorţiul include nume precum Qihoo 360, un producător de soluţii de securitate, dar şi Beijing Kunlun Tech, dezvoltator de jocuri pentru mobil. Se pare că acţionarii Opera deţinători a 33% dintre acţiunile companiei s-au declarat deja de acord cu această tranzacţie. Opera Software a prezis venituri undeva între 690 de milioane de dolari şi 740 de milioane de dolari pentru acest an.

Acest număr reprezintă o creştere faţă de cele 616 milioane de dolari din anul 2015. Opera rămâne un mod vital de acces la web pentru utilizatorii de modele feature phone sau smartphone din pieţele emergente, ca India sau Mexic. Acolo fiecare KB sau MB de date contează, deci comprimarea datelor e vitală.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×