Operatorul japonez SoftBank anunță achiziția companiei britanice ARM Holdings pentru suma de 32 miliarde dolari

1.155 ori
<b>Operatorul japonez SoftBank anunță achiziția companiei britanice ARM Holdings pentru suma de 32 miliarde dolari</b>Operatorul japonez SoftBank a anunțat astăzi achiziția companiei britanice ARM Holdings pentru suma de 32 miliarde de dolari - acordul urmând a aștepta și acceptul guvernului. După cum probabil știți, firma ARM este cunoscută în întreaga lume pentru

Cea mai importantă știre de astăzi care face chiar în acest moment înconjurul internetului, este anunțul operatorului japonez SoftBank cu privire la achiziția companiei britanice ARM Holdings pentru suma de 31 miliarde de dolari. Se pare că firma japoneză ce deține printre altele și distribuitorul de servicii telecom Sprint, a profitat pe seama votului Brexit și a scăderii lirei și a făcut o ofertă ce nu a putut fi refuzată de englezi.

După cum probabil știți, ARM Holdings este o companie dezvoltatoare de procesoare pentru smartphone-uri, arhitectura ARM fiind la ora actuală folosită și de către alți producători hardware sub licență (ex: Apple, Microsoft, Samsung). Aflați că numai anul trecut, această companie britanică a reușit livrarea a unui număr de 15 milioane de procesoare la nivel global, cifră cu 3 milioane mai mare față de rezultatele din 2014.

Cât despre SoftBank, știm faptul că aceasta este una dintre cele mai mari companii de pe piața media și telecom din Japonia, având o valoare de piață estimată la suma de 68 miliarde de dolari. Pe parcursul ultimilor ani, operatorul a realizat tranzacții ce nu au fost trecute cu vederea de către presă, printre acestea numărându-se achiziția diviziei Vodafone Japonia, cât și numeroasele investiții în grupul chinez Alibaba. 

Ni se dezvăluie faptul că SoftBank va păstra sediul ARM în Cambridge, dar și echipa de management - decizie ce face referire la faptul că actualul modelul de business va fi continuat și pe viitor. Pentru moment rămâne doar ca guvernul britanic să dea undă verde acordului de vânzare, lucru despre care vom afla foarte curând!

Mulțumim pentru pont lui Cristian!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×