Operatorii de telefonie ar putea fi amendaţi extra, dacă au clauze abuzive în contracte

720 ori
<b>Operatorii de telefonie ar putea fi amendaţi extra, dacă au clauze abuzive în contracte</b>Aţi remarcat probabil că operatorii de telefonie de la noi au început să anunţe creşteri ale preţurilor la abonamente, iar marţi a avut loc o dezbatere în Senat pe această temă. Senatorii au decis să crească amenzile aplicate operatorilor

Aţi remarcat probabil că operatorii de telefonie de la noi au început să anunţe creşteri ale preţurilor la abonamente, iar marţi a avut loc o dezbatere în Senat pe această temă. Senatorii au decis să crească amenzile aplicate operatorilor care includ clauze abuzive în contractele cu clienţii.

Reprezentanţii companiilor de telecomunicaţii au fost convocaţi la o întrunire în această săptămână pe tema creşterii tarifelor serviciilor de telefonie mobilă şi Internet. Concluzia discuţiilor a fost că este nevoie de legislaţie nouă care să protejeze clientul mai mult. Iată declaraţia lui Daniel Zamfir, Preşedintele Comisiei Economice, industrii şi servicii din Senat, conform Agerpres:

În urma dezbaterilor a rezultat faptul că trebuie intervenit legislativ pentru că există un dezechilibru real între furnizorii de telefonie mobilă şi consumatori. (...) Consumatorul român, în momentul de faţă, este pus în situaţia de a fi captiv unui contract. Ca atare, modificările legislative pe care ni le propunem sunt în măsură să reechilibreze prestaţiile companiilor de telefonie mobilă...Două au fost propunerile venite azi în cadrul şedinţei. Prima a venit de la ANPC şi se referă la creşterea cuantumului amenzilor aplicate companiilor care utilizează clauze abuzive.

Se discuta şi despre "efectul erga omnes" asupra contractelor încheiate de operatori. Asta înseamnă că dacă o instanţă hotărăşte că o clauză este abuzivă, atunci era trebuie scoasă din toate contractele în vigoare în acel moment. Pentru asta trebuie ca un consumator să dea în judecată operatorul şi să şi câştige, ceea ce e mai greu.

Din ianuarie 2019 şi până acum, 5 operatori telecom din România şi-au mărit tarifele, pentru a compensa pierderile din cauza Ordonanţei Lăcomiei. Bătălia dintre operatori şi autorităţi e departe de a se fi oprit, fiind într-un ciclu continuu de acțiune-reacțiune deja de câteva luni. Sperăm să nu dăuneze şi proiectelor 5G.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×