UPDATE 19-01-2019: Ca urmare a informațiilor apărute ieri în mediul online cu privire la o posibilă vânzare a Telekom România către omul de afaceri bulgar, Spas Roussev, iată că sosesc declarații și din partea grupului elen OTE. Declarațiile au fost făcute pentru HotNews.ro și le găsiți mai jos.
În ceea ce privește întrebările dvs. privind Telekom România, Grupul OTE, în calitate de acționar direct, nu a intrat în negocieri cu o terță parte. Grupul OTE reevaluează constant toate activele sale, pe baza priorităților strategice și a obiectivelor sale de afaceri, și evaluează oportunitățile de piață pentru a crea valoare pentru acționarii săi, pentru a asigura sustenabilitatea și pentru a promova interesele grupului și ale angajaților săi. Așa cum este practica noastră obișnuită, vom notifica autoritățile și publicul dacă și când avem ceva de anunțat.", a declarat Kostas Kanakaris, Media Relations Senior Manager, al OTE Group.
ARTICOL INIȚIAL 18-01-2019:
După speculaţiile care afirmau că Orange sau Vodafone ar putea prelua Telekom România, sau am putea asista la o fuziune, o nouă teorie apare pe tapet azi. Are de-a face tot cu preluarea Telekom România, dar de această dată de un afacerist bulgar.
Presa bulgară, citată de Ziarul Financiar scrie că omul de afaceri bulgar Spas Roussev, cel care a cumpărat Telekom Albania ar fi pus ochii pe Telekom România. Acţionar principal al Albania Telecom Invest, omul de afaceri a cumpărat operaţiunea din Albania de la Deutsche Telekom contra sumei de 50 de milioane de euro.
Se pare că există negocieri între Spas Roussev şi Telekom România, conform presei bulgare. Dorinţa afaceristului este a consolida piaţa telecom din Balcani. Chiar Roussev a recunoscut că negociază şi având în vedere amploarea tranzacţiei ar fi adus un partener pentru a realiza achiziţia. Telekom România are ca acţionar principal grupul grec OTE, controlat de Deutsche Telekom, în vreme ce statul român are participaţie de 45.96%.
Telekom România este un business la cota mai mare decât Telekom Albania, având rulaj de aproape 1 miliarde de euro pe an şi profit de operaţional de peste 160 de miloane de euro.