Operatorii de telefonie din UE adopta sistemul de alerta pentru accidente auto

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.542 ori
<b>Operatorii de telefonie din UE adopta sistemul de alerta pentru accidente auto</b>Operatorii de telefonie din Uniunea Europeana au adoptat eCall, un sistem de alerta in caz de accident, care va fi folosit pe tot continentul. Acesta va avea rolul de a reduce numarul victimelor accidentelor majore, prin formarea automata a numarului de...

Operatorii de telefonie din Uniunea Europeana au adoptat eCall, un sistem de alerta in caz de accident, care va fi folosit pe tot continentul. Acesta va avea rolul de a reduce numarul victimelor accidentelor majore, prin formarea automata a numarului de urgenta 112 si indicarea pozitiei exacte a vehiculelor pe harta.

Sistemul eCall foloseste semnalul telefoanelor mobile si coordonatele GPS ale masinilor implicate in accident. Aceasta functie va putea fi activata prin deschiderea unui airbag, de exemplu, iar o linie telefonica care comunica cu 112 va fi deschisa automat, permitand soferului sa cheme ajutoare si indicand coordonatele vehiculului.

In viitor eCall ar putea fi incorporat in sistemele navigationale de pe bordul masinii, iar acesta gadget va completa perfect GPS-urile prezente in mai toate vehiculele. Un standard european al acestei tehnologii exista deja, dar 6 tari printre care si Franta si Marea Britanie nu au reusit sa adopte inca acest sistem, care implica instalarea unui aparat eCall pe noile masinii, la pretul de 100 de euro per vehicul.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×