Telefonul pliabil şi transparent de la Samsung e cu un pas mai aproape de realitate prin acest brevet

820 ori
<b>Telefonul pliabil şi transparent de la Samsung e cu un pas mai aproape de realitate prin acest brevet</b>Un nou brevet asociat smartphone-ului pliabil pregătit de către Samsung își face apariția astăzi online și aduce și ceva în plus după cum descoperiți în rândurile de mai jos. Este vorba despre conceptul de transparență pe care dispozitivul

Samsung a primit un nou brevet în această săptămână  de la Biroul SUA de Brevete şi Trademark-uri, unul legat de un telefon pliabil, dar şi transparent, pe care îl analizăm mai jos. La prima vedere schiţele prezintă un device ceva mai compact decât până acum.

Brevet Samsung

Sunt ilustraţii care îl fac să pară ca un portofel, cel puţin când este îndoit. Îl vedem îndoit pe din două şi chiar pliat în două zone diferite ale corpului său. În acea iteraţie cu 2 pliuri aduce cu un şezlong de la plajă. Balamaua este excelent deghizată, pentru că nu vedem nici urmă de ea şi aparent sistemul include un senzor care activează îndoirea când e nevoie.

Brevet Samsung

Utilizatorul trebuie doar să pună mâna pe senzor şi apoi un controller va detecta că e nevoie de pliere. Deducem de aici şi o oarecare limitare a unghiurilor la care se poate îndoi/înclina acest terminal. Vedem într-o imagine şi un email pe o jumătate de ecran şi iconuri de aplicaţii pe cealaltă jumătate. Samsung pare să prefere orientarea landscape aici şi nu pe cea Portret.

Brevet Samsung

Mai vedem şi mail-uri şi iconuri în diferite poziţii şi de diferite dimensiuni, pentru un grad mai înalt de personalizare a experienţei. Brevetul menţionează şi o variantă a acestui smartphone cu ecran transparent. Samsung mai prezentase o tehnologie de gen pe un televizor protototip în 2015, dar acum ideea ajunge pe un smartphone. Ecranul transparent va fi integrat ÎN corpul telefonului, fiind practic punctul său central.

Practic tot telefonul este un ecran înconjurat de muchii groase în care stau componentele de bază. Utilitatea acestei abordări? Realitate augmentată dusă la extrem. Evident brevet nu înseamnă şi terminal real, deci mai avem de aşteptat.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×