Procesorul MediaTek Helio P60 este introdus oficial în China; Are 8 nuclee și suportă display-uri 20:9

847 ori
<b>Procesorul MediaTek Helio P60 este introdus oficial în China; Are 8 nuclee și suportă display-uri 20:9</b>Astăzi cei de la MediaTek au organizat un eveniment special în China acolo unde au dezvăluit mai multe detalii despre procesorul mid-range intitulat Helio P60. Acesta va debuta foarte curând pe smartphone-ul Oppo R15 și din ce aflăm va oferi

Chiar în perioada târgului de tehnologie Mobile World Congress 2018 din Barcelona, cei ce de la MediaTek au anunțat lansarea procesorului mid-range Helio P60, chipset care astăzi a avut parte de un eveniment special de debut în China. Descoperim cu această ocazie elementele prin care se remarcă nou venitul și aflăm care este scorul obținut de acesta în cadrul testului benchmark GeekBench 4.

Helio P60

Înainte însă, vă informăm că Helio P60 este un chipset fabricat pe seama procesului de 12nm de la TSMC, oferind un setup de tip big.LITTLE cu 4 nuclee de performanță Cortex-A73 tactate la o frecvență de 2.0 GHz și alte 4 nuclee de eficiență Cortex-A53 cu frecvență de 2.0 GHz. Se mai oferă aici un ISP triple-core, dar și un APU dual-core ce va oferi puterea necesară pentru acțiunile AI, AR și VR.

Helio P60

Alte mențiuni făcute aici sunt acelea că procesorul oferă suport pentru funcții precum Portrait și recunoaștere facială, dar și pentru display-uri FHD+ cu aspect 20:9. Se promite o reducere a consumului de energie cu 25% în raport cu Helio P30, iar ca performanțe descoperim că acest chipset a obținut 1524 puncte în testul single-core GeekBench 4, respectiv 5.871 puncte la testul multi-core.

Primul telefon ce va adopta procesorul Helio P60 va fi Oppo 15, device așteptat oficial la finalul acestei luni.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×