Orange Romania a testat tehnologia HSUPA

Autor:  | Publicat în:  Orange 1.385 ori
<b>Orange Romania a testat tehnologia HSUPA</b>Tehnologia HSUPA (High Speed Uplink Packet Access) a fost testata de catre Orange Romania, joi, la Slatina, urmand a fi lansata oficial pana la sfarsitul acestui an. Dupa testele efectuate cu tehnologia HSDPA (High Speed Downlink Packet Access), a venit...

Tehnologia HSUPA (High Speed Uplink Packet Access) a fost testata de catre Orange Romania, joi, la Slatina, urmand a fi lansata oficial pana la sfarsitul acestui an.

Dupa testele efectuate cu tehnologia HSDPA (High Speed Downlink Packet Access), a venit momentul ca Orange Romania sa teste si HSUPA, care va asigura o viteza de uplink de pana la 1.92 Mbps, in conditiile in care HSDPA permitea o viteza de descarcare de maxim 3.6 Mbps. In cadrul testelor noii tehnologii, s-a obtinut o viteza de 1.1 Mbps, in conditiile in care s-au trimis de 10 ori fisiere de 10 MB catre un utilizator si se dispunea de o buna acoperire radio. Rezultatele bune s-au pastrat si atunci cand testele s-au efectuat cu 2 utilizatori si o buna acoperire radio.

Orange a anuntat oficial, ca serviciile de HSDPA vor fi disponibile in 10 mari orase, incepand de luna viitoare. Viteza initiala la descarcare va fi de 3.6 Mbps, dar aceasta va creste pana la sfarsitul anului, ajungand la 7.2 Mbps. Operatorul numara 8.27 milioane de clienti la ora actuala, dar spera sa depaseasca 9 milioane pana la finalul anului 2007. Si la capitolul profit Orange sta bine, inregistrand venituri de 283.3 milioane de euro in primul trimestru al acestui an, iar prognoza arata ca suma va ajunge la 1.1 miliarde de euro pana la finele anului.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×