Orange și Vodafone amendate cu 63.1 milioane de euro de Consiliul Concurenței

Autor:  | Publicat în:  Consiliul Concurentei 1.371 ori
<b>Orange și Vodafone amendate cu 63.1 milioane de euro de Consiliul Concurenței</b>Consiliul Concurenței și-a anunțat intenția de a amenda operatorii Vodafone și Orange România cu 63.1 milioane de euro pentru abuz de poziție dominantă pe piața autohtonă. Investigația a fost pornită în 2006 după plângerea furnizorului de...

Consiliul Concurenței și-a anunțat intenția de a amenda operatorii Vodafone și Orange România cu 63.1 milioane de euro pentru abuz de poziție dominantă pe piața autohtonă. Investigația a fost pornită în 2006 după plângerea furnizorului de servicii de telefonie fixă Netmaster Communications.

Acuzațiile fac referire la faptul că Orange și Vodafone au refuzat să ofere acces la rețelele pe care le operează celor de la Netmaster. Consecințele sunt o amendă cu 3% din cifrele de afaceri pe 2010, 34.8 milioane de euro pentru Orange și 28.3 milioane de euro pentru Vodafone. Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței afirmă că în perioada 2004-2006 utilizatorii serviciilor Netmaster nu puteau apela clienții Vodafone sau Orange.

Orange România și-a manifestat surprinderea în legătură cu această decizie și declară că sancțiunea este nejustificată. și Vodafone și-a exprimat nemulțumirea, afirmând că va contesta decizia Consiliului Concurenței în justiție. Dacă instanța va hotărî suspendarea amenzilor, Vodafone și Orange vor trebui să plătească în avans 30% din sumă, urmând apoi procesul de fond.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×