Ovum: Android va depăși iOS și va deveni platforma de top pentru dezvoltatori de aplicații

1.408 ori
<b>Ovum: Android va depăși iOS și va deveni platforma de top pentru dezvoltatori de aplicații</b>Este o aproximație făcută de o firmă de cercetarea a pieței de mobile denumită Ovum. Ei declară că Android va deveni mai ofertant pentru un dezvoltator de aplicații. Apple cu iOS și Google cu Android sunt platformele regină ca interes. &nbsp;...

Este o aproximație făcută de o firmă de cercetarea a pieței de mobile denumită Ovum. Ei declară că Android va deveni mai ofertant pentru un dezvoltator de aplicații. Apple cu iOS și Google cu Android sunt platformele regină ca interes.

Totuși, se remarcă o creștere, potrivit Ovum, și în cazul Windows Phone de la Microsoft și a BlackBerry OS. La Microsoft s-a atins milestone-ul de 60.000 de aplicații în magazinul de aplicații dedicat. Mai trebuie să-i convingă și pe clienți să facă pasul spre un smartphone cu WP7. Interesul este minor față de Android care în curând va lovi puternic cu telefoane quad-core, iar Apple va încerca să-și păstreze volumele de vânzări cu iPhone 5.

S-a mai precizat că se folosește HTML5 în locul Java și Flash care tind a fi considerate învechite și neconforme cu standardele actuale. Aplicațiile joacă un rol extrem de important în existență unui așa-zis ecosistem format din smartphone și sistem de operare. Aduc un plus care este luat în seamă de un potențial client de telefon inteligent.

Știu că iOS a depășit pragul respectabil a 500.000 de aplicații în App Store, peste 100.000 sunt optimizate pentru iPad, Android a atins 400.000 și vine tare din urmă. App Store era o variantă mai ușoară spre a monetiza o aplicație, dar studiul Ovum spune că Android include și mai multe facilități ce se vor transpune într-un interes mai mare din partea dezvoltatorilor de aplicații.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×