Palm a anuntat platforma webOS la CES 2009

986 ori
<b>Palm a anuntat platforma webOS la CES 2009</b>Pe langa lansarea terminalul Palm Pre, veteranul Pocket PC-urilor a mai anuntat si platforma webOS, care va rula pe noul smartphone dotat cu ecran touch. Conform celor de la Palm, orice cunoscator de CSS, HTML si XML va putea dezvolta aplicatii pentru...

Pe langa lansarea terminalul Palm Pre, veteranul Pocket PC-urilor a mai anuntat si platforma webOS, care va rula pe noul smartphone dotat cu ecran touch.

Conform celor de la Palm, orice cunoscator de CSS, HTML si XML va putea dezvolta aplicatii pentru acest sistem de operare, fara a fi nevoie sa invete noi limbaje de programare. Si asta pentru ca avem de-a face cu un soi de browser foarte dezvoltat, cu sistem de administrare a memoriei, in stilul lui Google Chrome.

Interfata este foarte intuitiva si este bazata pe atingerea utilizatorului, suportand si controlul prin gestica si scrolling cu ajutorul degetelor. Puteti iesi din aplicatii doar miscand in sus degetul pe ecran, iar multi-taskingul este la ordinea zilei pe noul OS, prin intermediul unui sistem ce aminteste de o serie de carti de joc.

Functia Synergy va fi folosita pentru sincronizare si administrarea contactelor dumneavoastra, fie ca ele provin de pe Facebook, Google sau Outlook. Instant messagingul este de asemenea suportat, iar o simpla tastare pe keypadul virtual porneste o cautare ce va avea ca rezultate aplicatii, contacte si chiar site-uri web.

Sursa: Engadget.com

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×