Papirusul antic, inspiratie pentru un terminal mobil

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.216 ori
<b>Papirusul antic, inspiratie pentru un terminal mobil</b>V-ar placea sa fiti posesorul unui terminal care se ruleaza asemenea unui papirus atunci cand nu il folositi? Iata o imagine cu acest concept inedit: Designerul Yun Liang si-a bazat conceptul pe o serie de picturi traditionale chinezesti, combinand...

V-ar placea sa fiti posesorul unui terminal care se ruleaza asemenea unui papirus atunci cand nu il folositi? Iata o imagine cu acest concept inedit:

Designerul Yun Liang si-a bazat conceptul pe o serie de picturi traditionale chinezesti, combinand tehnologia de top cu o abordare indrazneata la capitolul look. Tastele numerice raman standard, la baza "papirusului", in timp ce ecranul va fi rulat in interior, permitand folosirea terminalului fara a utiliza touchscreenul. Evident daca doriti sa aveti acces la functiile media, va trebui sa rulati displayul extrem de subtire si fragil.

Cu progresul inregistrat de tehnologia display-ului flexibil, terminalul din imaginea anterioara pare mai mult decat un concept, totusi nu suntem siguri daca este un gadget practic. Nu pare a fi genul de telefon pe care sa il purtam fara griji in buzunar, ci mai degraba un terminal fragil, pe care sa il pastram la indemana, ruland cu grija displayul la nevoie. O intrebare se pune in cazul tehnologiei displayului flexibil: oare cata energie consuma un astfel de ecran, in secolul terminalelor slim si ultra-slim, in care se tinde spre baterii si ecrane subtiri?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×