Pentagonul foloseste detectoare de minciuni Windows Mobile in Afghanistan

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.700 ori
<b>Pentagonul foloseste detectoare de minciuni Windows Mobile in Afghanistan</b>Printre dotarile standard ale unui soldat american din Afghanistan isi va face loc si un terminal portabil ce ruleaza Windows Mobile si serveste drept detector de minciuni. Cel putin asta doreste Pentagonul care testeaza aceasta tehnologie. Sistemul de...

Printre dotarile standard ale unui soldat american din Afghanistan isi va face loc si un terminal portabil ce ruleaza Windows Mobile si serveste drept detector de minciuni. Cel putin asta doreste Pentagonul care testeaza aceasta tehnologie.

Sistemul de detectare a minciunilor nu este perfect, conform Departamentul de Aparare, dar va fi suficient pentru a mentine o relatie de incredere cu politia locala, traducatorii si aliatii din zonele de conflict. De remarcat este faptul ca Windows Mobile a primit recent o certificare federala de securitate, atat in varianta 5.0, cat si 6.0. Terminalele ce ruleaza un astfel de OS pot deveni poligrafuri perfecte, asta in cazul in care nu se confrunta cu prea multe erori de soft.

Exista totusi oficiali ai Academiei Nationale de Stiinte, cum este profesorul Stephen E. Fienberg, care afirma ca astfel de "instrumente" utilizate in Irak sau Afghanistan pot provoca probleme serioase daca au defecte de functionare. Imaginati-va cum ar merge negocierile de pace intre 2 tabere cu un militar american prins la mijloc incercand sa faca sa functioneze un terminal Windows Mobile... bizar nu?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×