Peste 3 milioane de numere de telefon au fost portate în România, conform ANCOM

1.376 ori
<b>Peste 3 milioane de numere de telefon au fost portate în România, conform ANCOM</b>Potrivit unui nou studiu realizat de către cei de la ANCOM, se pare că peste 3 milioane de numere de telefon au fost portate în România încă de la debutul serviciului și până în prezent. De asemenea, ni se dezvăluie și faptul că operatorul cu cele mai

Portarea numerelor de telefon are toate şansele de a fi cea mai inspirată măsură luată vreodată pe piaţa telecom din România. Rezultatele sale sunt impresionante, ajungându-se la 3 milioane de numere mobile portate în ţara noastră, conform ANCOM.

Numere portate

Portabilitatea a debutat în 2008 şi în ultimii 9 ani s-a ajuns la 3.66 milioane de utilizatori beneficiari ai serviciului. 3 milioane sunt utilizatori de telefonie mobilă şi 654.000 de telefonie fixă. Şi mai impresionant e că aproximativ un sfert dintre numere au fost portate numai anul trecut, 939.663 de utilizatori schimbând operatorul atunci, dar păstrând numărul de telefon.

Numere portate

Marele câştigător al acestui trend este RCS & RDS, care a primit cele mai multe numere portate în reţeaua sa, 1.058.527. Pe locul doi se află Vodafone, cu 743.592 de numere şi apoi Orange cu 696.746. Telekom Mobile a avut 465.914 portări, iar Telekom România Communications 44.556 numere. RCS a beneficiat numai anul trecut de 434.816 utilizatori portaţi.

Portare

În ce priveşte telefonia fixă, acolo 25 de furnizori au primit noii clienţi, tot cu RCS & RDS pe loc fruntaş, urmaţi de Vodafone şi UPC România. Bucureşti a avut cele mai multe portari de telefonie fixă, 197.909 la număr. Cei tentaţi să treacă la alt operator, dar să îşi păstreze numărul pot afla mai multe detalii de pe site-ul www.portabilitate.ro.

O comparaţie de oferte a operatorilor e oferită de site-ul www.veritel.ro

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×