Peste 700.000 de terminale Android activate În fiecare zi... totuși rata de creștere a adoptării scade!

Autor:  | Publicat în:  Android 830 ori
<b>Peste 700.000 de terminale Android activate În fiecare zi... totuși rata de creștere a adoptării scade!</b>Andy Rubin, cel considerat "tatăl" lui Android și înfățișat în stânga imaginii de mai jos a postat recent pe contul său Google+ că Android a atins acum 700.000 de activări pe azi. Deși performanța pare fantastică, nu vă bucurați prea...

Andy Rubin, cel considerat "tatăl" lui Android și înfățișat în stânga imaginii de mai jos a postat recent pe contul său Google+ că Android a atins acum 700.000 de activări pe azi. Deși performanța pare fantastică, nu vă bucurați prea devreme, deoarece există o mică problemă aici.

în primul rând, nu știu cât de reale sunt aceste cifre, deoarece și Mobilissimo.ro atunci când realizează recenzii poate activa până la 3-4 terminale Android pe săptămână, care vor fi apoi resetate și reactivate de alți revieweri. Deci 700.000 nu înseamnă neapărat și modele vândute... în al doilea rând, rata de creștere a adoptării lui Android a scăzut si asta este evident. Aflați că în luna mai a acestui an Google anunța că activează în jur de 400.000 de terminale pe zi, în vreme ce în iunie numărul era de 500.000.

La acea vreme Andy Rubin declara triumfător pe Twitter că nivelul de activare crește cam cu 4.4% pe săptămână, deci asta inseamnă că până acum ar fi trebuit deja să vedem un milion de activări pe zi și asta chiar de la finalul lui octombrie. Ceva a încetinit acest efect de bulgăre de zăpadă și acel ceva este probabil evoluția lui iOS și lansarea noului iPhone. Nu neg că și terminalele Nokia cu Windows Phone ar putea avea un rol aici, deoarece ele au devenit brusc atractive pentru public. Viitorul Android pare a fi în acest moment acapararea segmentului low end, cu telefoane de 100 de dolari realizate de Huawei sau ZTE, în vreme ce în segmentul smartphone apele se mai liniștesc.

Aici Google adoptă strategia Nokia, cea a "următorului miliard de utilizatori", dar rămâne de văzut dacă va avea același succes cunoscut de nordici la începutul anilor 2000.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×