Televizoarele smart cu Android ţinute prizoniere de ransomeware-ul FLocker

1.929 ori
<b>Televizoarele smart cu Android ţinute prizoniere de ransomeware-ul FLocker</b>După ce virușii malware de tip ransomware au ajuns pe smartphone-uri și computere, iată că acum dăm și peste o situație în care device-urile vizate de către atacatori sunt televizoarele ce rulează sistemul de operare Android. Un asemenea malware este

Ştiam că există ransomware care a ajuns şi pe mobil, după ce PC-urile au tot fost luate ostatice cu această metodă, dar acum odată cu evoluţia televizoarelor, e rândul lor să fie predispuse la acest tip de malware. O nouă versiune de ransomware numită FLocker afectează acum smart TV-urile cu Android.

Ea a fost descoperită de către creatorii antivirusului Trend Micro din Japonia, iar numele FLocker vine de la Frantic Locker. Malware-ul se răspândeşte via SMS şi prin linkuri, iar odată ce device-ul cu Android e infectat, respectivul program blochează terminalul şi afişează un mesaj care cere o recompensă în bani pentru a-l debloca.

Mesajul e universal pentru smartphone şi smart TV, se pare. În plus, primim şi o numărătoare inversă, care afirmă că dacă nu plătim 200 de dolari în giftcard-uri iTunes de exemplu până ce se termina numărătoarea, vom suferi consecinţe. Totul e formulat astfel încât să credem că am făcut o crimă şi cumva vom fi pedepsiţi la nivel legal.

În mod interesant acest ransomware verifică dacă se află în Europa de Est şi dacă e aşa, el se dezactivează. După ce infectează un sistem, aşteaptă 30 de minute şi apoi începe blocarea, afişând între timp un ecran fals de update. Cei care se infectează în acest mod ar trebui să contacteze producătorul respectivului TV.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×