PlaceRaider - aplicația de tip malware care este capabilă a recrea 3D mediul ambiant din jurul smartphone-ului

1.812 ori
<b>PlaceRaider - aplicația de tip malware care este capabilă a recrea 3D mediul ambiant din jurul smartphone-ului</b>US Naval Surface Warfare Center a realizat o aplicație Android care are să vă uimească, o dovadă a posibilităților pe care un smartphone modern le oferă spre a se afla informații despre locația în care te afli. Până acum se vorbea de locația...

US Naval Surface Warfare Center a realizat o aplicație Android care are să vă uimească, o dovadă a posibilităților pe care un smartphone modern le oferă spre a se afla informații despre locația în care te afli. Până acum se vorbea de localizare chiar și atunci când telefonul este închis și bateria scoasă din el. Acum se merge mult mai departe după cum veți vedea în rândurile următoare.

Cu această aplicație se poate ajunge ca orice smartphone cu Android de la varianta 2.3 Gingerbread în sus să recrezee spațiul din jurul telefonului. Compilează imaginile și se ajunge la un 3D cu detalii. Vă dați seama ce ravagii ar face o astfel de aplicație dacă ar intra pe mâna unui hacker și acesta ar putea afla tot felul de informații vis-a-vis de posesorul telefonului sau locația în care se află.

Aplicația de tip malware se numește PlaceRaider și poate rula în background fără a-ți da seama că funcționează. Folosește camera foto și capacitățile acesteia de a capta imagini și de a le trimite mai departe. Face fotografii în toate pozițiile posibile și acestea sunt trimise către un server care le compilează și de unde se poate face o imagine 3D de ansamblu prin care să navighezi spre a afla toate informațiile dorite.

Mă sperie o astfel de aplicație, pur și simplu îți transformă smartphone-ul într-o unealtă de spionaj la nivel foarte avansat, nu te vei mai simți în siguranță pe nicăieri, fără vreun pic de intimitate.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×