Platforma video Facebook prinde contur prin actualizarea secțiunii de upload; primim atenționări la distribuirea de clipuri de pe YouTube

643 ori
<b>Platforma video Facebook prinde contur prin actualizarea secțiunii de upload; primim atenționări la distribuirea de clipuri de pe YouTube</b>Dacă p&acirc;nă acum Facebook și YouTube aveau &icirc;n comun doar faptul că pe ambele rețele &icirc;nt&acirc;lnim clipuri video, iată că acum lista de elemente similare &icirc;ncepe să crească. &Icirc;n primul r&acirc;nd, Facebook a introdus o...

Dacă până acum Facebook și YouTube aveau în comun doar faptul că pe ambele rețele întâlnim clipuri video, iată că acum lista de elemente similare începe să crească. În primul rând, Facebook a introdus o unealtă de monitorizare a clipurilor video pentru creatorii de conținut, lucru pe care și YouTube îl face de bună bucată de timp.

Și această titulatură de alternativă la YouTube pare a fi corect acordată, mai ales dacă luăm în considerare faptul că Facebook înregistrează zilnic peste 4 miliarde de vizualizări pentru clipurile încărcate de către utilizatori.

Un lucru ce ar putea contribui la aceste cifre este și funcția de auto-play introdusă de Facebook acum ceva timp. Trecând peste acest aspect, se pare că Mark Zuckerberg a decis să introducă o altă funcție tocmai pentru a opri utilizatorii să vizualizeze conținut de pe YouTube.

Mai exact, la copierea unui link de pe YouTube și inserarea sa într-o nouă postare, Facebook va afișa un mic mesaj de atenționare prin care ni se aduce aminte de faptul că aceste materiale pot fi încărcate direct pe Facebook. De asemenea, rețeaua de socializare a făcut de curând și unele update-uri în secțiunea de upload, pentru a veni în ajutorul creatorilor.

Totuși, spre deosebire de YouTube, Facebook nu deține un sistem de recunoaștere automată a clipurilor furate de pe alte conturi, semnalarea acestora realizându-se prin intermediul butonului report.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×