Player-ul media Winamp se Închide după 15 ani de la apariție

Autor:  | Publicat în:  Aplicatii 2.479 ori
<b>Player-ul media Winamp se Închide după 15 ani de la apariție</b>Winamp, faimosul player media pe care toți l-am folosit la un moment dat, se pare că este aproape de sfârșit. Acesta se va închide luna viitoare, după 15 ani de la prima apariție. Chiar dacă Winamp și-a pierdut în ultimii ani din popularitate,...

Winamp, faimosul player media pe care toți l-am folosit la un moment dat, se pare că este aproape de sfârșit. Acesta se va închide luna viitoare, după 15 ani de la prima apariție. Chiar dacă Winamp și-a pierdut în ultimii ani din popularitate, spre sfârșitul anilor ‘90 și începutul lui 2000, era unul din cele mai utilizate soluții software pentru ascultarea muzicii sau radioului.

în anul 2002, Nullsoft, producătorul Winamp, a fost cumpărat de către AOL pentru suma de 80 milioane de $, acesta rămânând în stadiul de dezvoltare până acum. Au fost lansate chiar și versiuni pentru Mac și Android în ultimii ani, dar cu toate acestea, aplicația nu oferea facilitățile de personalizare care erau disponibile pentru Windows.

Deși nu este dat un motiv anume pentru închiderea player-ului Winamp, un factor major care a condus la acest lucru a fost scăderea popularității datorită apariției unor soluții audio ca iTunes. Site-ul Winamp se va închide pe 21 decembrie, dată până când nostalgicii vor putea descărca pentru ultima oară acest player, cel puțin din surse oficiale.

Mulțumim pentru pont lui Mihai Arsîn!

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×