Suprize NVIDIA la București: Project Shield, tableta Tegra Note și Xiaomi Mi-3

2.595 ori
<b>Suprize NVIDIA la București: Project Shield, tableta Tegra Note și Xiaomi Mi-3</b>NVIDIA a ținut un eveniment la București, în cadru restrâns și am avut ocazia să văd cele mai noi tehnologii ale lor în cadrul unor sesiuni demo prelungite. Respect specificul Mobilissimo.ro o să insist mai mult pe NVIDIA Project Shield, tableta...

NVIDIA a ținut un eveniment la București, în cadru restrâns și am avut ocazia să văd cele mai noi tehnologii ale lor în cadrul unor sesiuni demo prelungite. Respect specificul Mobilissimo.ro o să insist mai mult pe NVIDIA Project Shield, tableta Tegra Note și marea surpriză de la fața locului, un intro. De obicei știu cam despre ce este vorba la un eveniment, la o prezentare etc.

Anul acesta am avut oportunitatea de a participa la MWC Barcelona și IFA Berlin, de acolo v-am adus hands-on-uri în premieră. Multe produse pe care le-am văzut la târgurile de profil au fost lansate în țara noastră la zile sau săptămâni distanță. Nu prea mai este nimic care să mă entuziasmeze, dar la NVIDIA când am dat de Xiaomi Mi-3 într-un colț pot spune am avut un mic gest reflex de wow și din instinct m-am îndreptat spre el ca să-l văd mai bine, să-l cunosc și aici aș adăuga ghilimelele de rigoare. Mai multe detalii în capitolul dedicat.

1. NVIDIA Project Shield 

Suprize NVIDIA la București: Project Shield, tableta Tegra Note și Xiaomi Mi-3

Nu o să insist prea tare. Am mai avut ocazia să văd consola lor cu Tegra 4 pe Android și la MWC Barcelona când era în sticlă și nu îți permiteau să atingi device-ul. A sosit și la București în varianta demo, iar detalii aveți într-un alt articol dedicat.

Acum a sosit în varianta finală. O puteți comanda online, nu este disponibilă în țara noastră și nici nu cred că va fi adusă oficial. NVIDIA nu are vreun gând de acest fel. Păcat. Totuși, este un produs de nișă adresat celor pasionați de gaming la superlativ, cei care vor să scoată ce-i mai bun din jocurile de top existente în Google Play.

Ce ar fi interesant de adăugat în ce privește NVIDIA Project Shield?

Sunt jocuri direct optimizate pentru gadgetul NVIDIA, iar asta înseamnă că ai controalele fizice direct implementate. La celelalte jocuri din Google Play se oferă un așa numit gamepad mapper prin care poți într-un mod extrem de intuitiv și fără a ieși din joc să setezi o comandă pentru fiecare control key al consolei portabile. Simplu, intuitiv, elegant.

2. NVIDIA Tegra Note 

Suprize NVIDIA la București: Project Shield, tableta Tegra Note și Xiaomi Mi-3

Este un ODM. NVIDIA nu are de gând să vândă Tegra Note precum au procedat la NVIDIA Project Shield. Sunt în căutare de parteneri interesați să preia Tegra Note și să comercializeze tableta sub brandul lor. în Marea Britanie deja pe la final de lună va fi un astfel de partener al NVIDIA.

Apropo, Allview, E-BODA, Evolio etc nu sunteți în căutare de un device premium care să concureze de la egal la egal cu Google Nexus 7 în ediția pe 2013 și din multe puncte de vedere să devanseze produsul rezultat din parteneriatul ASUS - Google?

Tegra Note include un display IPS cu rezoluție 1280x800 pixeli, procesor NVIDIA Tegra 4 quad-core, 16 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB, Android Jelly Bean în stadiu nativ, Wi-Fi, bluetooth, cameră de 5 Megapixeli capabil să filmeze la 100 fps și să ofere HDR live, stylus, baterie de 4500 mAH, în jur de 300 de gr.

Tableta avea și un flip cover, ușoară și subțire, design original. Punctul său PRO îl reprezintă hardware-ul cu adevărat puternic, experiența în rularea aplicațiilor și jocurilor din Google Play. Este un produs care va avea mare priză la public. Nu ai ce să-i reproșezi, iar prețurile se anunță a fi cu adevărat interesante, sub 1000 de lei pentru varianta de bază. Cel puțin așa pornește în Mare Britanie.

3. Xiaomi Mi-3

Suprize NVIDIA la București: Project Shield, tableta Tegra Note și Xiaomi Mi-3

Maxim. Costă 330 dolari. în China sunt două variante și diferența este dată de hardware: NVIDIA Tegra 4 sau Qualcomm Snapdragon 800. Vă dați seama că NVIDIA a adus Xiaomi Mi-3 pentru demo și era cu chipset NVIDIA. Mi s-a spus că, din păcate, Xiaomi va importa Mi-3 în Europa cu Snapdragon 800. Ideea este alta. Xiaomi vine în Europa, iar mișcarea va fi vizibilă din anul viitor.

Care au fost impresiile formate de Xiaomi Mi-3?

Excelent finisat, MIUI impresionează prin viteza cu care afișează aplicațiile. Este unul dintre puținele custom ROM-uri pe care le-aș suporta în dauna unui Android în stadiu nativ.

Pe partea de design zici că este un fel de Nokia N9 / Lumia 800 / 900, dar cu carcasă care arată într-un mare fel, unibody, doar HTC One mai impresionează vizual la fel de tare. Display-ul este un IPS de 5 inch cu rezoluție FHD, inutil să spun că este un ecran de top cu taste capacitive la bază, ușor de accesat. Xiaomi Mi-3 are o formă rectangulară, colțurile în unghi drept.

Rulează Android 4.2.1 Jelly Bean, conectivitate completă. Se adaugă camera principală de 13 Megapixeli, baterie de 3050 mAh. La prima vedere, Xiaomi Mi-3 merită fiecare cent din cei 330 dolari, iar pe plan local și la 1500 - 1800 lei tot este superior ca feeling lui Samsung GALAXY S4, LG G2 etc.

Telefoanele chinezești în stilul lui Xiaomi Mi-3 vor face legea în 2014, numai să fie importate pe plan local. Au crescut mult, mult de tot.

Pentru final, iată și două hands-on-uri filmate rapid la fața locului:

​

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×