Pocket PC-ul a implinit 10 ani!

1.203 ori
<b>Pocket PC-ul a implinit 10 ani!</b>Precursorul a ceea ce cunoastem drept smartphone astazi este in mod indubitabil Pocket PC-ul. Microsoft a lansat acest tip de terminal in data de 19 aprilie, 2000, in cadrul unui eveniment cu participare restransa din New York City. La 10 ani de la acest...

Precursorul a ceea ce cunoastem drept smartphone astazi este in mod indubitabil Pocket PC-ul. Microsoft a lansat acest tip de terminal in data de 19 aprilie, 2000, in cadrul unui eveniment cu participare restransa din New York City. La 10 ani de la acest eveniment, aruncam o privire asupra evolutiei acestui terminal.

Pocket PC a fost raspunsul celor de la Microsoft pentru Palm, care la acel moment domina piata PDA. Gigantul din Redmond lansa cu 10 ani in urma nu mai putin de 4 terminale noi: Casio EM500, HP Jornada 545 si 548, Symbol Technologies PPT2700 si Compaq iPAQ. Ultimul a fost un hit la acea vreme si a definit conceptul de Pocket PC al urmatorilor ani.

Avantajele lui Compaq iPAQ erau designul sau slim, procesorul rapid ARM si pretul sau relativ rezonabil. Pocket PC-urile impresionau publicul, prin abilitatea lor de a fi multifunctionale, oferind utilizatorului posibilitatea de a citi carti electronice din mers, de a juca jocuri, a vizualiza harti si multe altele.

Dorinta celor de la Microsoft de a depasi Palm in acest segment a dus in cele din urma la crearea lui Windows Mobile, o platforma putin modificata fata de cea Pocket PC. Ce a reprezentat acest tip de terminal si platforma pe care era bazat? Disparitia liniei fine dintre functiile business si cele destinate consumatorilor, pe un terminal care aparent era destinat doar oamenilor de afaceri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×