Povestea unei reveniri reuşite: HMD Global a vândut 70 de milioane de telefoane Nokia în 2 ani de existenţă

3.044 ori
<b>Povestea unei reveniri reuşite: HMD Global a vândut 70 de milioane de telefoane Nokia în 2 ani de existenţă</b>Dacă în urmă cu o aproximativ 2 zile aflam vestea că HMD Global are în plan să se axeze mai mult pe lansarea de flagship-uri anul viitor, iată că astăzi sosesc și detalii despre reușita companiei finlandeze. Aflăm pe această cale faptul că

Chiar dacă Nokia este compania care a inventat telefonul GSM şi a fost prima cu un astfel de device pe piaţă, pe la mijlocul anilor 2010 nu o mai ducea aşa bine. Mutase neinspirat, pariind pe Windows Phone şi ajungea să fie cumpărată de Microsoft. După ce a ajuns la HMD Global lucrurile au început să arate mai bine, iar acum chiar încep să sune excelent, după cum o arată cele mai noi cifre legate de vânzările companiei.

Dacă în perioada de agonie Windows Phone, Nokia de abia mai vindea câteva milioane de telefoane pe trimestru, acum HMD Global/ Nokia au ajuns la 70 de milioane de telefoane (smart și feature-phone) vândute în doar 2 ani. Asta în condiţiile în care doar 650 de oameni lucrează la HMD şi în condiţiile în care nu am avut un flagship veritabil până acum. Mi se pare o performanţă respectabilă, având în vedere toate aceste aspecte.

Informaţiile vin de la Roland Quandt, care scrie şi că nu vom mai vedea telefoane "retro" ca Nokia 3310 şi 8110 cel nou. Vă reamintesc şi că Nokia a oferit indicii că în următorii ani va miza pe inovaţie în zona flagship. HMD a avut o strategie inteligentă, ţintind spre o piaţă relativ goală, cea a telefoanelor de buget şi midrange cu Android curat şi update-uri rapide. Doar Motorola cocheta cu aşa ceva la drept vorbind. Xiaomi si ASUS au intrat și ele timide în acea zonă Android One. 

După ce a consolidat veniturile pe zona midrange şi a câştigat simpatia publicului chinez cu Nokia 6 şi a celui internaţional cu Nokia 7 Plus (şi acum susţinem că e Telefonul Anului pe zona midrange), e momentul ca HMD să treacă la flagshipuri serioase. Ele vor face şi desface adevărata revenire Nokia în următorii 2-3 ani. Sperăm să nu fi dezamăgiţi, fie şi numai pentru respectul pe care îl purtăm seriei Pureview.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×