Un oficial HMD Global discută despre revenirea Nokia și planurile de viitor

1.911 ori
<b>Un oficial HMD Global discută despre revenirea Nokia și planurile de viitor</b>Nokia e pe val la începutul lui 2019, între zvonurile despre telefonul cu cameră Penta Lens şi faptul că a intrat anul trecut în top 10 producători de telefoane, după ceva vreme de lipsă. Aflăm mai multe detalii despre planurile HMD Global

Nokia e pe val la începutul lui 2019, între zvonurile despre telefonul cu cameră Penta Lens şi faptul că a intrat anul trecut în top 10 producători de telefoane, după ceva vreme de lipsă. Aflăm mai multe detalii despre planurile HMD Global pentru următorii ani dintr-un interviu realizat de Neowin, cu Vijay Thangavelu, country manager HMD Malaezia şi Myanmar.

Aflăm şi ceva background, precum faptul că HMD Global a fost fondată pe 1 decembrie 2016 în Finlanda, în oraşul Espoo. Primele smartphone-uri veneau în 2017, odată cu Nokia 6 şi debutul său fulminant în China. Iniţial compania era un startup finlandez, dar a crescut rapid, colaborând cu Foxconn pentru producţie şi cu Google pentru soft curat şi actualizat rapid.

Mulţi angajaţi HMD sunt foşti angajaţi Nokia din epocile trecute (perioada Lumia si perioada Nokia N95). Printre aspectele cruciale ale evoluţiei Nokia se numără parteneriatul cu Zeiss şi Google, care e vital pentru telefoanele companiei. Oficialul a amintit de promisiunea de a oferi actualizări rapide şi soft la zi pe telefoane, dar şi siguranţă sporită (2 ani versiune soft si 3 ani de securitate, garantat).

Vijay a mai discutat despre Nokia 8110 4G, aka Banana Phone, dar şi despre lansarea unor telefoane mai devreme în China decât în alte ţări. Reprezentantul HMD a precizat că fiecare debut are loc la momentul potrivit în respectivele țări, conform cererii publicului. Vijay şi-a mai exprimat şi dorinţa de a continua pe mâna lui Android One şi a păstra un standard înalt de producţie şi user experience.

Nokia 7 Plus a fost dat ca exemplu de măiestrie în design, având şi premiul Consumer Smartphone of the Year, acordat de EISA în august 2018. Cât despre colaborarea cu ZEISS, ea se face la nivel de software, servicii, optică, ecosistem şi chiar calitate a ecranului. De remarcat şi că oficialul a evitat întrebările despre Pureview, recomandându-ne să stăm cu ochii pe Nokia pentru update-uri.

Aceeaşi reacţie a avut-o şi la întrebările despre camerele multiple de pe telefoane. Vă recomand să citiţi întregul interviu aici pentru a înţelege cum a revenit Nokia în peisajul modern şi cum a cucerit publicul cu atâta uşurinţă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×