"Trebuie să ne temem de Huawei", afirmă Comisarul UE Andrus Ansip

2.154 ori
<b>"Trebuie să ne temem de Huawei", afirmă Comisarul UE Andrus Ansip</b>În ultima vreme și alte nații le-au pus gând rău celor de la Huawei, asta pe lângă SUA care le-a interzis chinezilor să își vândă produsele și echipamentele telecom. Acum aflăm din partea comisarului UE, Andrus Ansip faptul că ar trebui

După voturi de neîncredere acordate de SUA, Noua Zeelandă, Australia şi Marea Britanie, Huawei primeşte acum o lovitură şi de la UE. Comisarul European pe zona de tehnologie, Andrus Ansip şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la Huawei la ultima conferinţă de la Bruxelles.

După ce SUA recomandase partenerilor NATO să nu mai folosească echipament Huawei, acum şi UE pare gata să se poziţioneze antagonic faţă de chinezi. Toate pe fondul tensiunii provocate de arestarea CFO-ului Huawei în Canada, pentru extrădare în SUA. Andrus Ansip, comisarul UE pe zona tech a declarat pentru presă astăzi că "Trebuie să fim îngrijorați legat de aceste companii".

Tot mai multe naţiuni vestice acuză Huawei de protejarea intereselor Chinei în alte ţări, prin spionaj folosind echipamente de comunicaţii. Ansip a mai declarat şi că e posibil ca firmele tech din China să fie obligate să colaboreze cu serviciile secrete chineze. A mai precizat şi că cipurile produse în China ar putea fi folosite "pentru a ne fura secretele" şi că "trebuie să ne temem".

Huawei a reacţionat la aceste declaraţii, cu un comunicat de presă destinat celor de la Bruxelles. Compania se declară surprinsă şi dezamăgită de comentariile făcute de către comisarul UE. Firma chineză a ţinut să respingă orice acuzaţie cu privire la ameninţările de securitate. Mai mult decât atât Huawei a deschis o cale de dialog către Andrus Ansip pentru a clarifica problema.

De remarcat şi următorul citat: 

Suntem parte a soluţiei şi nu problema. Huawei niciodată nu a avut vreo solicitare de la un guvern pentru a crea soluţii backdoor, întrerupe reţele şi nu vom tolera un astfel de comportament al angajaţilor noştri. Securitatea cibernetică a fost mereu o prioritate de top la Huawei. Suntem gata să oferim orice informaţii şi să avem un dialog deschis cu partenerii europeni.

Nori negri pentru Huawei dacă mă întrebaţi pe mine şi mi se pare bizar că nu apare nici un stat mare care să se poziţioneze pro Huawei. În prag de 5G, faultarea unui jucator aşa mare ar putea împinge progresul în spate semnificativ, dar securitatea e totuşi crucială, să recunoaştem.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×