Prima platforma Linux pentru mobile produsa de LiMo, anuntata la CTIA

Autor:  | Publicat în:  Software 1.492 ori
<b>Prima platforma Linux pentru mobile produsa de LiMo, anuntata la CTIA</b>Maine debuteaza CTIA Wireless, unul dintre cele mai asteptate showuri tech ale anului, deoarece cu ocazia evenimentului organizat in Las Vegas vom afla detalii despre noul iPhone, dar si despre cele mai performante handseturi Motorola. Pe lista vestilor...

Maine debuteaza CTIA Wireless, unul dintre cele mai asteptate showuri tech ale anului, deoarece cu ocazia evenimentului organizat in Las Vegas vom afla detalii despre noul iPhone, dar si despre cele mai performante handseturi Motorola. Pe lista vestilor cu referire la CTIA regasim si debutul platformei produse de LiMo, aceasta fiind bazata pe Linux.

Noua platforma va fi una mobila si va fi destinata producatorilor de telefoane si operatorilor. "LiMo Platform Release 1" a fost anuntata inca din ianuarie si incearca sa obtina statutul de platforma mobila standard Linux. La ora actuala o astfel de initiativa este greu de realizat, luand in calcul popularitatea lui Symbian, Windows Mobile, BlackBerry plus surpriza numita Google Android. De mentionat este faptul ca aceasta platforma va fi una open source, permitand developerilor sa customizeze designul, functiile si interfatele dupa bunul plac.

Exista si alte organizatii si companii care au pornit proiecte similare, axandu-se pe distributii mobile Linux, iar printre acestea se numara LiPS Foru, Gnome Mobile & Embedded, proiectul Moblin.org Mobile and Internet Linux si Ubuntu Mobile. Competitia este acerba in aceasta nisa, dar este de remarcat faptul ca LiMo include nume mari ca Nokia (s-a alaturat prin achizitia TrollTech), LG, Motorola, NEC, Panasonic Mobile Communications si Samsung.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×