Probleme la RIM, producătorul de modele BlackBerry - acțiunile și cota de piață scad vertiginos

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.277 ori
<b>Probleme la RIM, producătorul de modele BlackBerry - acțiunile și cota de piață scad vertiginos</b>Research in Motion (RIM) este o companie atipică, care deși este creditată de specialiști drept firma care a inventat segmentul smartphone, ea are probleme acum în a inova această latură. Astfel, chiar dacă a vândut 500.000 de tablete PlayBook...

Research in Motion (RIM) este o companie atipică, care deși este creditată de specialiști drept firma care a inventat segmentul smartphone, ea are probleme acum în a inova această latură. Astfel, chiar dacă a vândut 500.000 de tablete PlayBook în primul trimestru de la lansarea sa, compania cunoaște o incredibilă scădere de cotă de piață în SUA.

Graficul de mai sus este cât se poate de edificator și trebuie menționat și că BlackBerry a ajuns acum la o cotă de piață de 12.9%, de la 19.7% anult recut. în ciuda acestei scăderi, compania canadiană a obținut 4.9 miliarde de dolari venit net pe primul trimestru al anului, cu 16% mai mult decât în 2010 - informează Business Insider.

Problema în cazul RIM nu este reprezentată de performanțele sale, ci de faptul că nu a împlinit așteptările analiștilor, care au prezis vânzări și profituri și mai impresionante. în plus, aflăm că varianta 4G a tabletei PlayBook a fost amânată, iar acționarii RIM discuta despre reorganizări manageriale care vor separa funcțiile de CEO de cele de președinte.

Am văzut că la Nokia efectele reorganizării se lăsă așteptate. Oare la creatorul telefonului business lucrurile vor sta mai bine?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×