Procesorul LG Nuclun 2 ar fi fost amânat, va sosi cu modem LTE-A, conform unor zvonuri

575 ori
<b>Procesorul LG Nuclun 2 ar fi fost amânat, va sosi cu modem LTE-A, conform unor zvonuri</b>După modelul celor de la Samsung, LG a &icirc;ncercat să intre pe piaţa procesoarelor, dar nu a creat un rival solid pentru Exynos. Primul lor chipset pentru mobile se numea Nuclun şi a fost lansat anul trecut, pe handsetul LG G3 Screen. Ei bine, acum...

După modelul celor de la Samsung, LG a încercat să intre pe piaţa procesoarelor, dar nu a creat un rival solid pentru Exynos. Primul lor chipset pentru mobile se numea Nuclun şi a fost lansat anul trecut, pe handsetul LG G3 Screen. Ei bine, acum ar fi trebuit să ne pregătim de o nouă generaţie de CPU, dar Nuclun 2 a fost amânat.

Nici primul Nuclun nu a mers prea bine si există numeroase teste ce au indicat că suferă de supraîncălzire şi are probleme cu performanţa. La LG Nuclun 2 se lucrează deja şi primele benchmarkuri au arătat că acest procesor îl depăşeşte pe Samsung Exynos 7420, atât în teste single thread, cât şi multi thread. Cu toate acestea, Nuclun 2 a fost pus în standby deocamdată.

Aflăm şi că noul SoC va integra şi propriul său modem LTE-A, probabil în încercarea LG de a nu mai depinde de soluţiile Qualcomm. Toate aceste informaţii vin de la surse din Coreea de Sud, iar LG Nuclun 2 ar urma să debuteze în 2016. Motivul amânării ar fi integrarea acelui modem LTE-A, posibil chiar un Intel XMM 7360, chip prezentat la MWC 2015.

Acesta este un modem LTE de categoria 10, capabil să atingă viteze de download de 450 Mbps şi oferind şi suport dual SIM şi VoLTE. Nuclun 2 va intra în producţia de masă în prima jumătate a lui 2016 şi va fi produs pe baza procesului de 16 nm de la TSMC, dar va exista şi o variantă pe baza procesului Intel de 14 nm. Procesorul va fi un octa core cu core-uri Cortex A72 tactate până la 2.1 GHz şi core-uri A53, tactate până la 1.5 GHz.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×