MWC 2018: MediaTek prezintă procesorul Helio P60, cu un core special pentru AI

1.155 ori
<b>MWC 2018: MediaTek prezintă procesorul Helio P60, cu un core special pentru AI</b>MediaTek tocmai a prezentat un nou procesor în cadrul MWC 2018: Helio P60. Acesta este un CPU midrange care ar trebui să ofere o performanţă ce se apropie de cea a lui Helio X30. Vom avea aici la dispoziţie un core special pentru a accelera task-urile leg

MediaTek tocmai a prezentat un nou procesor în cadrul MWC 2018: Helio P60. Acesta este un CPU midrange care ar trebui să ofere o performanţă ce se apropie de cea a lui Helio X30. Vom avea aici la dispoziţie un core special pentru a accelera task-urile legate de AI, un core NeuroPilot.

MediaTek Helio P60 este realizat pe baza procesului de producţie TSMC de 12 nm (FF) şi nu a celui de 10 nm FF+ pe care se bazează Helio X30. Are 4 core-uri Cortex A73 tactate la 2 GHz şi 4 core-uri A53 tactate tot la 2 GHz. Saltul faţă de precedentele chipset-uri din Seria P este destul de impresionant, MediaTek promiţând o creştere a performanţei cu 70% faţă de Helio P30 de exemplu.

MediaTek Helio P60

Şi la nivel de GPU stăm bine, acesta fiind cu 70% mai rapid decât predecesorul, se pare. E vorba despre un Mali-G72 MP3. În ce îl priveşte pe acel core NeuroPilot, acesta se va ocupa de sarcini legate de AI, folosind un Android Neural Networks API. Noul SoC aduce şi 3 ISP-uri, care vor avea rolul de a controla o cameră duala, în vreme ce consuma cu 18% mai puţină energie decât procesoarele din trecut.

Mulţumită aportului acelui core extra, camerele vor putea realiza funcţii augmented reality şi recunoaşte scene. Helio P60 este cel mai eficient chipset MediaTek al momentului, consumând cu 12% mai puţină energie decât Helio P23 spre exemplu. Suportă ecrane 1080p cu aspect raţio de până la 20:9, stocare UFS 2.1 şi până la 8 GB RAM LPDDR4x. Modemul LTE integrat este de Categorie 7.

Helio P60 ajunge la producători în trimestrul 2.

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×