Procesorul quad core al lui Samsung Galaxy S III confirmat: Exynos 4 Quad

Autor:  | Publicat în:  Samsung 977 ori
<b>Procesorul quad core al lui Samsung Galaxy S III confirmat: Exynos 4 Quad</b>A început numărătoarea inversă pentru evenimentul de lansare al lui Samsung Galaxy S III, telefon care va debuta peste o săptămână în cadrul unui eveniment din Londra. După ce am văzut un teaser nesatisfăcător pentru smartphone, un clip video...

A început numărătoarea inversă pentru evenimentul de lansare al lui Samsung Galaxy S III, telefon care va debuta peste o săptămână în cadrul unui eveniment din Londra. După ce am văzut un teaser nesatisfăcător pentru smartphone, un clip video hands on și câteva fotografii cu acesta, aflăm în sfârșit și detalii oficiale despre procesorul său. Acesta este va fi Exynos 4 Quad, un chipset quad core de 1.4 GHz.

Procesorul este bazat pe 4 core-uri ARM Cortex A9 și promite dublul performanței procesoarelor Exynos 4 Dual, în același timp consumând cu 20% mai puțină energie. Samsung Exynos 4 Quad folosește tehnologia HKMG (High K Metal Gate), cu un consum scăzut de energie și are un chip companion care se ocupă cu administrarea acestui consum. El controlează core-urile pentru a echilibra eficienta procesorului. Spre exemplu, Exynos 4 Quad nu va fi folosit la capacitate maximă atunci când verificați mailul și asta pentru o viață mai bună a bateriei. în schimb, dacă veți juca jocuri HD, procesorul va fi utilizat din plin și va oferi o experiență "similară cu cea de pe PC" conform celor de la Samsung.

Noul SoC integrează un engine video care suporta playback video full HD la 30 fps și avem parte și de o interfață pentru procesor de imagine, care se va ocupa de fotografiile realizate cu camera de înaltă rezoluție a telefonului. Nu pot să nu mă întreb dacă acest procesor nu va fi folosit și pe Meizu MX, de vreme ce compania a anunțat că va lansa un telefon quad core cu CPU Exynos peste câteva luni. în mod sigur Galaxy S III va fi primul terminal cu acest procesor și abia aștept să îl văd lansat oficial pe 3 mai.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×