Producătorii smartphone din China sunt mai generoşi decât LG şi Samsung la stocarea internă, conform unui studiu

1.424 ori
<b>Producătorii smartphone din China sunt mai generoşi decât LG şi Samsung la stocarea internă, conform unui studiu</b>Un lucru pe care probabil l-ați remarcat, este și acela că producătorii chinezi de smartphone-uri sunt mai generoși atunci când vine vorba despre memoria internă oferită pe produsele aduse pe piață, asta comparativ cu firme celebre precum

Aţi remarcat probabil în ultima vreme o modă a producătorilor chinezi de smartphone-uri de a oferi tot mai des 64 GB stocare pe phableturile de 5.5 inch şi nu 32 GB cum fac chiar şi marile companii. Acest trend e reflectat şi într-un studiu realizat de Counterpoint Research.

Apple rămâne pe primul loc când vine vorba de "media capacităţii de memorie flash integrată", oferind în medie 66 GB pe smartphone-urile sale. Cifrele se aplică pentru trimestrul 3 al anului trecut şi vizează doar top 10 producători smartphone. După Apple vin companii din China, cu Vivo având media de 47 GB, Oppo 38 GB şi Xiaomi 30 GB. Huawei continuă lista cu 25 GB.

Toate acestea au depăşit Samsung şi LG, plasate pe locul 6 respectiv 7. Media de stocare oferită de Samsung este de 24 GB, iar pentru LG de 20 GB. Ele sunt chiar sub media întregului segment smartphone Android, care se încadrează la 27 GB. E drept că aceste firme au şi foarte multe modele entry level şi midrange care trag media în jos, în vreme ce firmele chineze anterior menţionate se axează pe smartphone-uri midrange şi high end.

În plus, cu ascensiunea soluţiilor cloud, bonusuri la stocare în cloud şi sloturi microSD puse la bătaie, e încă lejer pentru unele firme să vândă modele cu 16 GB stocare. De remarcat şi proporţia terminalelor cu stocare de mai puţin de 8 GB: ele reprezentau 38% din total în Q3 2015 şi anul trecut în aceeaşi perioadă au ajuns la 12%.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×