Piaţa smartphone creşte cu 4.3% în primul trimestru din 2017, Apple şi Samsung pierd teren în fața chinezilor

1.659 ori
<b>Piaţa smartphone creşte cu 4.3% în primul trimestru din 2017, Apple şi Samsung pierd teren în fața chinezilor</b>Pe baza unui raport realizat de către cei de la IDC aflăm astăzi cum a evoluat piața smartphone în primul trimestru al acestui an 2017. La prima vedere veștile nu sunt deloc rele și aparent piața smartphone a crescut cu un procent de 4.3% în această

În aceste zile de final de aprilie tot mai multe companii îşi dezvăluie rezultatele financiare pe trimestrul întâi al acestui an şi aflăm şi cum stă întreaga piaţă smartphone în acest început de an. Producătorii de smartphone-uri au livrat 347.4 milioane de terminale în primele 3 luni, cu 4.3% mai mult decât în T1 2016. Între timp Samsung şi Apple au pierdut cotă de piaţă în favoarea chinezilor.

Piata smartphone T1 2017

Samsung rămâne pe primul loc, cu o cotă de piaţă de 22.8% şi 79.2 milioane de telefoane livrate, exact cât în primul trimestru al anului trecut. Apple a livrat 51.6 milioane de modele, cu 0.4 milioane mai mult şi se află la cota de 14.9%. Huawei e pe 3, cu 34.2 milioane de unităţi şi 9.8% cota de piaţă. Oppo e la o distanţă nu chiar mare, pe locul 4, cu 25.6 milioane de telefoane şi 7.4% cotă.

Urmează Vivo pe 5, cu 18.1 milioane de terminale livrate şi 5.2% cotă. A se remarca totuşi că Huawei a crescut cu 6 milioane de unităţi livrările, Oppo cu 6 milioane, iar Vivo tot cu aproape 6 milioane. E clar de unde au luat firmele chineze cota şi anume de la Apple şi Samsung, fără a îi răni fatal pe giganţi totuşi. Nu sunt şanse să vedem o rocadă în top 3 în viitorul apropiat, singura cu poziţia teoretic ameninţată fiind teoretic Huawei faţă de Oppo.

Să vedem şi cum va sta Apple faţă de Samsung după ce prezintă iPhone-ul aniversar. Pentru asta mai avem de aşteptat totuşi luni bune. 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×