Produse evoMAG.ro

Profiturile Nokia au scazut cu 61% in ultimul trimestru

Autor:  | Publicat în:  Financiare 792 ori
<b>Profiturile Nokia au scazut cu 61% in ultimul trimestru</b>Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume a anuntat oficial o scadere cu 61% a profiturilor in cel de-al doilea trimestru al acestui an. Scaderea a fost cauzata cel mai probabil de restructurile din cadrul companiei, dar viitorul arata in...

Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume a anuntat oficial o scadere cu 61% a profiturilor in cel de-al doilea trimestru al acestui an. Scaderea a fost cauzata cel mai probabil de restructurile din cadrul companiei, dar viitorul arata in continuare roz pentru Nokia, predictiile mentionand o crestere impresionanta a vanzarilor in restul anului.

Venitul net al companiei a scazut la 1.1 miliarde de euro in ultimul trimestru, de la cei 2.83 miliarde dobanditi in aceeasi perioada a lui 2007. De remarcat este faptul ca inchiderea fabricii din Bochum i-a costat pe cei de la Nokia 259 de milioane de euro, in vreme ce 201 milioane au fost cheltuiti in restructurare. Intre timp vanzarile au crescut cu 4%, la 13.15 miliarde de euro, intrecand asteptarile analistilor de specialitate. Cota de piata a producatorului de handseturi a crescut la 40%, de la 39% in trimestru anterior si 38% in urma cu un an.

Nokia pune cresterea cotei de piata pe seama succesului produselor sale in America Latina, zona Asia-Pacific si usoara crestere din America de Nord. Pretul mediu de vanzare al unui telefon produs de catre finlandezi a fost in acest trimestru de 74 de euro, scazand cu 5 euro fata de cel din trimestrul precedent. Trebuie sa mentionam ca 40% din aceasta scadere s-a datorat fluctuatiilor monedelor importante.

eMAG: REVOLUȚIA PREȚURILOR începe mâine dimineață! Galaxy S7 la 2.299 lei și alte bunătăți! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×