Profiturile Nokia au scazut cu 61% in ultimul trimestru

957 ori
<b>Profiturile Nokia au scazut cu 61% in ultimul trimestru</b>Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume a anuntat oficial o scadere cu 61% a profiturilor in cel de-al doilea trimestru al acestui an. Scaderea a fost cauzata cel mai probabil de restructurile din cadrul companiei, dar viitorul arata in...

Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume a anuntat oficial o scadere cu 61% a profiturilor in cel de-al doilea trimestru al acestui an. Scaderea a fost cauzata cel mai probabil de restructurile din cadrul companiei, dar viitorul arata in continuare roz pentru Nokia, predictiile mentionand o crestere impresionanta a vanzarilor in restul anului.

Venitul net al companiei a scazut la 1.1 miliarde de euro in ultimul trimestru, de la cei 2.83 miliarde dobanditi in aceeasi perioada a lui 2007. De remarcat este faptul ca inchiderea fabricii din Bochum i-a costat pe cei de la Nokia 259 de milioane de euro, in vreme ce 201 milioane au fost cheltuiti in restructurare. Intre timp vanzarile au crescut cu 4%, la 13.15 miliarde de euro, intrecand asteptarile analistilor de specialitate. Cota de piata a producatorului de handseturi a crescut la 40%, de la 39% in trimestru anterior si 38% in urma cu un an.

Nokia pune cresterea cotei de piata pe seama succesului produselor sale in America Latina, zona Asia-Pacific si usoara crestere din America de Nord. Pretul mediu de vanzare al unui telefon produs de catre finlandezi a fost in acest trimestru de 74 de euro, scazand cu 5 euro fata de cel din trimestrul precedent. Trebuie sa mentionam ca 40% din aceasta scadere s-a datorat fluctuatiilor monedelor importante.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×