Symbian colaboreaza cu Google - Nokia Android?

1.264 ori
<b>Symbian colaboreaza cu Google - Nokia Android?</b>Producatorul de softuri Symbian a afirmat ieri ca si-ar putea extinde colaborarea cu Google la nivel de sistem de operare, pe masura ce se indreapta spre oferirea accesului liber si gratuit la platforma sa software. Symbian foloseste la ora actuala...

Producatorul de softuri Symbian a afirmat ieri ca si-ar putea extinde colaborarea cu Google la nivel de sistem de operare, pe masura ce se indreapta spre oferirea accesului liber si gratuit la platforma sa software.

Symbian foloseste la ora actuala aplicatii Google, cum sunt hartile sau motoarele de cautare pe platformele sale. Software-ul Symbian este folosit pe 60% dintre smartphone-uri, dar Apple iPhone si Google Android ar putea termina aceasta dominatie. Cei mai mari rivali pentry Symbian sunt telefoanele bazate pe Linux si sistemul de operare Windows Mobile, dar acestea detin doar 11, respectiv 12% din piata. Va reamintim ca Nokia detine 47.9% din Symbian, iar finlandezii au declarat luna trecuta ca vor cumpara si alte actiuni ale companiei in valoare de 410 milioane de dolari.

Apoi, ca un raspuns pentru mutarile celor de la Google, Nokia va pune la dispozitie softurile Symbian multor producatori de telefoane mobile, fara taxe. Nokia va pune si bazele lui Symbian Foundation, care va reuni mari producatori de telefoane, operatori si producatori de hardware care vor crea o noua platforma open-source. Daca alianta Google OHA va colabora cu fundatia infiintata de Nokia am putea vedea un OS imbatabil pe piata telefoniei mobile, un eventual Nokia Android fiind demn de luat in calcul.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×