Profu' Îți confiscă telefonul și se poate uita pe el... doar În Anglia, deocamdată

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.177 ori
<b>Profu' Îți confiscă telefonul și se poate uita pe el... doar În Anglia, deocamdată</b>O veste proastă pentru elevii care petrec orele jucându-se pe telefon și trimițând mesaje colegilor: a fost propusă o lege care va permite profesorilor să confiște handsetul și chiar mai mult, să îi acceseze conținutul. Din fericire pentru...

O veste proastă pentru elevii care petrec orele jucându-se pe telefon și trimițând mesaje colegilor: a fost propusă o lege care va permite profesorilor să confiște handsetul și chiar mai mult, să îi acceseze conținutul. Din fericire pentru elevii din România, propunerea de lege este analizată doar în Anglia, deocamdată.

Deja o asociație a profesorilor britanici se declară revoltată de această propunere, deoarece profesorii ar intra în conflict cu elevii și părinții și ar avea loc o gravă încălcare a intimității. Motivul pentru care această lege este luată în calcul este hărțuirea care are loc între elevi, prin intermediul mesajelor text, plus pornografia infantilă via MMS.

Există și o parte pozitivă a acestei legi: dacă ea intră în vigoare, școlarii se vor învăța minte și își vor proteja telefonul cu parole și metode de autentificare... Măcar asta ar fi o lecție utilă de învățat, cu privire la intimitate, dar nu ar rezolva total problema mesajelor de hărțuire. Pe când și la noi o lege similară, având în vedere că deja confiscarea terminalelor mobile se practică?

Material Video Promovat

(Huawei P30 Pro Review, detalii aici)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×