Proiectul Jolla Tablet este complet închis, creatorii săi promit banii înapoi finanţatorilor de pe Indiegogo

Autor:  | Publicat în:  Jolla 819 ori
<b>Proiectul Jolla Tablet este complet închis, creatorii săi promit banii înapoi finanţatorilor de pe Indiegogo</b>Jolla Tablet se alătura marilor proiecte promiţătoare care dau greş şi se &icirc;nchid, compania finlandeză post&acirc;nd pe blogul oficial &icirc;n această săptăm&acirc;nă vestea că iniţiativa a luat sf&acirc;rşit. Totul pornea la drum...

Jolla Tablet se alătura marilor proiecte promiţătoare care dau greş şi se închid, compania finlandeză postând pe blogul oficial în această săptămână vestea că iniţiativa a luat sfârşit. Totul pornea la drum în 2014, cu o campanie entuziastă de finanţare pe Indiegogo.

Atunci Jolla a strâns aproape 1 milion de dolari în 24 de ore şi ni se promitea o tabletă puternică şi arătoasă, cu un OS revoluţionar numit Sailfish la bord. Anii au trecut, produsul a fost amânat, a venit şi runda 2 de finanţare prin Indiegogo şi între timp specificaţiile au rămas în urmă şi ar fi trebuit actualizate.

Compania detaliază toate problemele pe blog, de la livrări ale componentelor care nu soseau la timp, până la calitatea slabă a display-urilor. Precomenzile au pornit în intervalul august-septembrie 2015, iar în octombrie au sosit şi primele 121 de tablete, livrate finanţatorilor de pe Indiegogo. Apoi furnizorii au fost nevoiţi să schimbe fabricile de 2 ori pentru producţie şi a fost provocată încă o întârziere.

Jolla a primit şi finanţarea mai târziu decar ar fi trebuit de la investitori, totul ducând la finalul sau prematur. Acum Jolla promite să ofere banii înapoi contribuitorilor de pe Indiegogo pentru tablete, inclusiv banii pentru livrare şi toate accesoriile. Sumele vor fi oferite în două tranşe, prima în trimestrul întâi al acestui an şi a doua când ce a rămas din companie mai reuşeşte să obţină fonduri.

Mare păcat de acest proiect, pornit de la câţiva nemulţumiţi ce au plecat de la Nokia în căutarea unei idei revoluţionare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×