Prototipuri de telefoane Nokia nelansate apar pe eBay; Iată-le pe Nokia Ion Mini şi Nokia Kataya, cu multă nostalgie la pachet

2.071 ori
<b>Prototipuri de telefoane Nokia nelansate apar pe eBay; Iată-le pe Nokia Ion Mini şi Nokia Kataya, cu multă nostalgie la pachet</b>Nokia avea acum un deceniu mulţi fani şi de-a lungul anilor designurile sale au atras multă lume să cumpere modelele firmei finlandeze. Printre ultimele hituri ca design au fost Nokia N9 şi Lumia 800, ambele bazate

Nokia avea acum un deceniu mulţi fani şi de-a lungul anilor designurile sale au atras multă lume să cumpere modelele firmei finlandeze. Printre ultimele hituri ca design au fost Nokia N9 şi Lumia 800, ambele bazate pe aceeaşi abordare. Finlandezii nu s-au ferit totuşi să experimenteze şi să creeze prototipuri, care din păcate nu au mai văzut vreodată lumina zilei. Ei bine iată că unele apar acum pe eBay şi pot chiar fi cumpărate. Se numesc Nokia Kataya şi Nokia Ion Mini.

Nokia Ion Mini

Evident nu sunt ieftine aceste terminale şi reprezintă ceea ce ar fi putut fi, dacă simbioza Nokia-Microsoft mergea mai bine. Nokia Ion mini şi Nokia Kataya costă în jur de 1499 dolari pe eBay, dar vânzătorul nu a oferit nici un fel de informaţie despre sistemul de operare sau provenienţa telefoanelor. Nu pare să fie Windows Mobile/Windows Phone la bord totuşi.

Nokia Ion Mini

Asta ne face să ne gândim că provin din perioada de dinainte de preluarea de către Microsoft, când Nokia încă se gândea la MeeGo şi Maemo. Cumva vânzătorul a instalat Android 4.3 pe unul dintre prototipuri şi a pus şi Nokia Z Launcher. Nokia Ion Mini este cel cu Android şi a fost dezvoltat între 2013 şi 2014, înainte ca Nokia să fie preluată de Microsoft.

Nokia Ion Mini

Terminalul este mic şi minimalist, dreptunghiular şi rotunjit lateral. Seamănă cu un Zune puţin, dacă mă întrebaţi pe mine sau cu un reportofon. Are procesor Snapdragon 400 tactat la 1.2 GHz şi o rezoluţie de 480 x 800 pixeli. Nokia Kataya pe de altă parte e ceva mai generic, mic şi dreptunghiular şi pare asociat zonei feature phone.

Nokia Ion Mini

Numele său de cod RM-842 îl plasează în zona terminalelor Asha, mai bine zis Asha 309, care era cunoscut ca RM-843. Vă spun sincer că un Nokia Ion Mini cu ecran extins şi muchii mai subtiri ar avea succes şi acum, fiind total diferit de ce avem pe piaţă. Dacă vă simţiţi generoşi şi curajoşi, puteţi cumpăra prototipurile de aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×