De ce a plecat Jony Ive de la Apple de fapt: lipsa de interes a lui Tim Cook pentru designul de produse şi neimplicare in proiectele noi

1.826 ori
<b>De ce a plecat Jony Ive de la Apple de fapt: lipsa de interes a lui Tim Cook pentru designul de produse şi neimplicare in proiectele noi</b>Breaking news-ul săptămânii trecute, cel puţin până la împăcarea Huawei-Trump a fost că legendarul designer Jony Ive from a plecat de la Apple. Acum au început să apară şi informaţii despre dedesubturile acestei plecări

Breaking news-ul săptămânii trecute, cel puţin până la împăcarea Huawei-Trump a fost că legendarul designer Jony Ive from a plecat de la Apple. Acum au început să apară şi informaţii despre dedesubturile acestei plecări. Aflăm că Ive nu era mulţumit de direcţia în care Tim Cook ducea compania şi lipsa sa de interes pentru designul de produs.

Noile detalii vin dintr-un material The Wall Street Journal, care indică faptul că plecarea lui Ive ar fi trebuit să aibă loc de ceva vreme. Se pare că echipa de designeri condusă de Jony Ive a fost tot mai frustrată de faptul că Ive lipsea de la cârma sa. Ive a început să fie tot mai puţin prezent în operaţiunile echipei după lansarea lui Apple Watch în 2015.

Câţiva angajaţi cheie ai secţiunii de design au părăsit Apple în ultimii ani din această cauză. Ive era descurajat de dezinteresul lui Tim Cook pentru dezvoltarea de produse şi designuri noi. Cook vine din zona de operaţiuni şi era mai axat pe profit. Se zvoneşte că uneori CEO-ul se purta ca şi cum vedea unele produse pentru prima oară la hands-on-urile de la lansare.

Ive era şi nemulţumit de faptul că în comitetul de conducere Apple erau directori care aveau un trecut fără legătură cu business-ul companiei. A fost şi o mare discuţie pe tema poziţionării lui Apple Watch. Ive îl vedea ca un produs fashion, dar directorii au vrut să îl vândă ca extensie de iPhone. Rezultatul? Au fost vândute doar 25% din modelele estimate pentru primul an. Mii de unităţi din aur, cele de 17.000 de dolari au rămas nevândute.

Jony Ive

Din reportaj aflăm şi că Apple va plăti companiei lui Ive, LoveFrom milioane de dolari pe an pentru a colabora, dar şi că echipa de designeri de la Apple continuă lucrul la ochelari AR. Şi ca o ultimă bârfa, absențele repetate ale lui Jony Ive au pus mare stres pe proiectul iPhone X. Designerul britanic nu a lipsit intenţionat sau cu rea voinţă, ci totul are de-a face cu promovarea sa în poziţia de Chief Designer Officer.

Problema e că angajaţii tot veneau la el cu sarcini ce nu ţineau de jobul sau nou, ci de subalterni, cei cu "vice" în nume. Sunt şi surse din cadrul Apple, care au dorit să rămână anonime şi care declară că Ive a început să lipsească de la întâlniri după Apple Watch, a sărit peste ele chiar şi deseori întârzia. Un moment cheie a fost cel din ianuarie 2017.

Paznicii sediuluiApple au adus prototipuri de iPhone X pentru a le prezenta oficialilor, iar Ive trebuia să îşi dea "binecuvântarea", mai ales la tranziţia dintre lockscreen spre homescreen. Membrii echipei au fost dezamăgiţi când Ive nu i-a ghidat cum trebuie prin acest proces şi nu a fost foarte clar în ce dorea să facă mai departe.

Lipsa sa de implicare ar putea fi cauza pentru care designurile de iPhone-uri şi iPad-uri nu mai sunt aşa inspirate în ultimii ani. Cred că singurul produs hardware cu adevărat arătos e cel mai nou Apple Watch, cu acea curbură a ecranului.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×