Qualcomm anunţă modemul 5G Snapdragon X55 înainte de MWC 2019; Oferă viteze de 7 Gbps

818 ori
<b>Qualcomm anunţă modemul 5G Snapdragon X55 înainte de MWC 2019; Oferă viteze de 7 Gbps</b>Pentru că suntem în săptămâna debutului lui Mobile World Congress 2019, unele mari companii nu îşi pot stăpâni entuziasmul şi încep lansările mai devreme. Qualcomm spre exemplu tocmai a anunţat un nou modem 5G Snapdragon X55

Pentru că suntem în săptămâna debutului lui Mobile World Congress 2019, unele mari companii nu îşi pot stăpâni entuziasmul şi încep lansările mai devreme. Qualcomm spre exemplu tocmai a anunţat un nou modem 5G Snapdragon X55, despre care aflăm detalii mai jos.

Avem de-a face aici cu un modem 5G de 7 nm, primul din lume care atinge viteze de 7 Gbps. Acesta este succesorul primului modem 5G din lume, Snapdragon X50 anunţat încă din 2016. Avem de-a face cu o realizare tehnologica deosebită, cu suport de conexiuni ce merg de la 2G la 5G, dar şi 5G New Radio mmWave şi benzi de spectru sub 6 GHz.

Cei 7 Gbps reprezintă viteza de descărcare în condiţii ideale, în vreme ce upload-ul ajunge la 3 Gbps. Generaţia trecută, Snapdragon X50 ajungea la 5 Gbps download. Qualcomm accelerează lansările pentru a evita problemele de la începutul epocii 4G. Pe atunci primele modemuri erau foarte mari consumatoare de energie şi slab optimizate, iar semnalul era slab.

Snapdragon X55 rezolvă problemele cu consumul de la Snapdragon X50 şi mulţumită arhitecturii de 7 este mai uşor de integrat în orice sistem. Este de asemenea compatibil cu orice regiune, inclusiv America de Nord, Coreea, Japonia, Europa, Australia. Qualcomm îşi propune soluţia nu doar pentru telefoane, ci şi pentru laptopuri, tablete, puncte de acces, terminale AR şi VR, dar şi maşini.

Ar trebui să ajungă pe terminale comerciale spre final de an 2019. Vom vedea un demo la MWC 2019 şi să nu vă mire dacă apare un telefon OnePlus cu acest modem.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×